Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prilikom naleta šlepera natovarenog bačvama s Emulzijom za proizvodnju boja EPA 073 na cestovnu signalizaciju, između Buzina i Kosnice, došlo je do istjecanja emulzije, izvijestio je večeras Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, ističući kako je sanacija u tijeku te da nema opasnosti za ljude i okoliš.


U Uredu navode kako se nesreća dogodila iza 17 sati, o čemu je izvješćen Županijski centar 112, a na mjesto nesreće odmah su izašli vatrogasci i policija. Oni su zatražili pomoć u intervenciji budući da je iz šlepera, koji je bio natovaren s 19 bačava od 1000 litara, curila emulzija. Županijski centar 112 izvijestio je o tome pročelnika gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavla Kalinića, koji je pak obavijestio djelatnike Zavoda za toksikologiju dr. Tihomira Majića i dežurnog toksikologa prof. Franju Plavšića.

Vezani članci Požar u Buzinu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Drama u Zagrebu: Izbio požar na obiteljskoj kući, troje ljudi ozlijeđeno Vlak naletio na čovjeka kod Buzina (Foto: Pixsell/PIXSELL) - 1 Strava kod Buzina: Vlak naletio na pješaka, muškarac smrtno stradao

Kalinić, Majić i Plavšić su trenutačno na terenu a očekuje se i dolazak inspektora zaštite okoliša. U međuvremenu je utvrđeno kako tvar koja curi jest Emulzija za proizvodnju boja EPA 073, koja je nezapaljiva ali nadražujuća za oči.

Kako bi se spriječilo daljnje istjecanje vatrogasci su začepili rupu na cisterni, a tvar koja je iscurila po cesti zbrinuta je pijeskom. Za zbrinjavanje ostatka angažirana je ovlaštena tvrtka, navodi zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama. 'U ovom trenutku nema opasnosti za ljude i okoliš, te će se cijela situacija sanirati u najkraćem mogućem roku', ističe stručni savjetnik za informiranje gradskog Ureda Kristina Martinović.