Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznosi obranu

Kobak: Nisam taknuo niti euro sa off shore računa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Uprave HŽ Carga Davorin Kobak potvrdio je iznoseći obranu postojanje off shore računa u inozemstvu, s kojih se dizao novac.

Ti su računi bili otvarani, istaknuo je Kobak, kako bi se između ostalog plaćali i kooperanti iz BiH, s kojima se poslovalo i koji su imali političkog utjecaja. Preko istih tih kooperanata, dobivale bi se i povlaštene informacije, ispričao je iznoseći obranu Kobak.

Pročitajte i ovo Željeznička nesreća u Sloveniji na prijelazu Rakitnik - 3 na pruzi FOTO Nesreća u susjedstvu: Vlak se zabio u grupu radnika, ima poginulih i teško ozlijeđenih Slika nije dostupna Kalmetu ništa ne može iznenaditi Smijenjeni direktor HŽ-a odbacuje optužbe i najavljuje tužbe

>> Kobak ponovno pred sudom zbog izvlačenja novca iz HŽ-a

>> Sarić: Primio sam proviziju od 60.000 eura da ćutim

Jedan od takvih računa otvoren je i u Mostaru, no Kobak tvrdi kako 'nikad nije dignuo niti jedan euro s tog računa'. Iako je bio ovlašten za dizanje tog novca, tvrdi da ga je podizala Biserka Robić, što su utvrdili i vještaci. Njegov odvjetnik Ivan Lovrić, za raniji iskaz trećeoptuženog Andrije Sarića pred USKOK-ovim kamerama, u kojem Kobaka i Robić optužuje za isisavanje novca, kaže da je neistinit, tendenciozan i selektivan.

Lovrić je naglasio da Kobak nikad nije pokušao utjecati na ministra Božidara Kalmetu, kad je ovaj doznao za off shore račune, jer je s njim bio u lošim odnosima.

Podsjetimo, sud Kobaka tereti da je s još troje suoptuženih preko tvrtke 'Agit' iz HŽ-a izvukao više od 3,7 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene