Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražna sutkinja Županijskog suda u Vukovaru Nevenka Zeko odredila je jednomjesečan pritvor 19-godišnjaku i 21-godišnjaku iz Gradišta nedaleko od Županje osumnjičenima za premlaćivanje i teško ubojstvo u pokušaju 17-godišnjaka iz Županje.


Sutkinja je ujedno donijela i rješenje o provedbi istrage protiv 19-godišnjaka i 21-godišnjaka te 24-godišnjaka koji je osobnim automobilom naletio na 17-godišnjaka dok je pretučen ležao na cesti. Određivanje pritvora za dvojicu punoljetnika u istražnom zahtjevu zatražilo je Županijsko državno odvjetništvo iz Vukovara.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Zlatna polja mog djetinjstva' - duet Škore i Tedija Spalata! Slika nije dostupna 'Ljubav je stigla kad sam se najmanje nadala, sretna sam i zaljubljena!'

U istražnom zahtjevu se navodi kako postoji osnovana sumnja da su 19-godišnjak i 21-godišnjak u 00,10 sati 14. studenog 2010. u Gradištu, zbog prijašnje prepirke s preminulim mladićem, na kolniku ispred kuće broj 30, u nakani da ga usmrte, mladića više puta udarili šakama u glavu, zbog čega je pao na kolnik. Zatim su ga nastavili udarati rukama i nogama u glavu te mu nanijeli teške i za život opasne ozljede.

U daljnjoj namjeri nisu uspjeli zbog dolaska vozila u kojem su se nalazile dvije osobe, a nedugo potom i 'mazde 6' kojom je iz smjera Cerne upravljao hrvatski državljanin (1986.).

>> Vukovar: Istražni zahtjevi zbog premlaćivanja i smrti Miroslava Tunjića

Zbog neprilagođene brzine 24-godišnjak je 'mazdom' naletio na mladića na cesti koji je nakon toga zadobio višestruke ozljede, od kojih je isti dan preminuo u Općoj bolnici u Vinkovcima. (Hina)