Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRUGI NA SLOBODI

Skrivali ga od policije: Jedan od dvojice pomagača Ivana Božića završio u istražnom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od dvojice muškaraca koji su Solinjaninu Ivanu Božiću, osumnjičenom za pokušaj teškog ubojstva mladog policajca, pomogli u bijegu od policije završio je u istražnom zatvoru, objavljeno je u subotu popodne na stranicama odvjetništva.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik (1991.) u večernjim satima 30. studenoga, u Solinu, iako je znao da policija traži mušku osobu zbog pokušaja teškog ubojstva, Ivanu Božiću organizirao prijevoz do svoje unajmljene kuće. Primio ga je u kuću i omogućio mu boravak u njoj sve do 1. prosinca, a sve da policija ne bi otkrila i uhitila Božića.

Drugog uhićenog muškarca (2000.) se sumnjiči da je 30. studenoga u Solinu, znajući policija traži muškarca zbog pokušaja teškog ubojstva, primio ga u svoj dom, dao mu na korištenje mobilni telefon i gorivo za svoj moped, a sve ga policija ne bi uhitila.

Pročitajte i ovo Ministar Gordan Grlić Radman Na sastanku u Rimu Grlić Radman o stabilnosti i regionalnoj politici: "Hrvatska želi postati energetsko čvorište jugoistoka Europe"

Pročitajte i ovo Ilustracija KOD ZADRA Laserom namjerno ometao let zrakoplova, pogledajte kolika mu kazna sada prijeti

"Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv obojice osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu je u odnosu na prvog osumnjičenika (1991.) prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor, dok je u odnosu na drugog osumnjičenika (2000.) odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora", piše na stranicama Državnog odvjetništva.

Protiv takve odluke suca istrage Državno odvjetništvo je najavilo žalbu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene