Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOD ZADRA

Laserom namjerno ometao let zrakoplova, pogledajte kolika mu kazna sada prijeti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad muškarcem za kojeg se sumnjiči da je laserom namjerno ometao let zrakoplova. Zbog toga mu prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Zadarska policija sumnjiči 55-godišnjaka da je 30. studenog oko 20:20 sati na zadarskom području laserskim zrakama namjerno ometao let zrakoplova kojim je upravljao 35-godišnji pilot te takvom ozbiljno ugrozio sigurnost leta zrakoplova i izazvao opasnost za ljude i imovinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suradnja s Ankarom Švedska izručila kurdskog tražitelja azila Turskoj: Čeka ga zatvor zbog navodnog terorizma

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NESVAKIDAŠNJA OBRANA Davala drogu školarcima, a sad tvrdi da im se samo rugala: Umjesto marihuane, podmetala im je čaj i duhan

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 55-godišnjeg hrvatskog državljanina nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" te je u petak predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Prema Kaznenom zakonu, za počinjenje navedenog kaznenog djela predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene