Očevid kod kuće Dominić/Srnec (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Očevid kod kuće Dominić/Srnec (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vatrogasci lokalnog DVD-a sjećaju se da su nakon velikih poplava 2001. i 2005. godine premještali zamrzivač u kojem je, kako se pokazalo, bilo skriveno Jasminino tijelo.


Policija je u istrazi ubojstva Jasmine Dominić, za koje je osumnjičena njena sestra Smiljana Srnec, naišla na važan trag. Vatrogasci lokalnog DVD-a sjećaju se da su nakon velikih poplava 2001. i 2004. godine premještali zamrzivač u kojem je bilo skriveno Jasminino tijelo.

Vezani članci Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Što je Smiljana ispričala policiji prije uhićenja: "Ubila sam je! Zatukla! Ona je imala sve, a ja ništa" Smiljana Srnec ide u jednomjesečni istražni zatvor (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Osumnjičena za ubojstvo sestre: Smiljani Srnec određen jednomjesečni istražni zatvor

Iz šupe, jedinog dijela kuće koji nije bio renoviran, u prvom su navratu škrinju samo nakratko izvukli van, te je ona poslije vraćena u šupu, da bi u drugoj poplavi ona bila stavljena ispod stepenica, gdje je i ostala do pronalaska tijela. "Međusobno smo komentirali - što li drže u toj škrinji kad je tako teška", prisjeća se jedan od vatrogasaca, pišu Međimurske novine.

Policija je, piše 24 sata, prošlog tjedna zapečatila šupu te u petak izuzimala dokaze iz tog prostora u potrazi za biološkim tragovima kojima bi riješili ubojstvo. Nikome od članova obitelji nije bio dozvoljen ulazak.

Nakon iskaza vatrogasaca, sve izglednijim postaje scenarij da je Jasmina Dominić ubijena upravo u šupi te potom ugurana u zamrzivač, koji je nekoliko godina kasnije zbog poplava premješten u obiteljsku kuću.