Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Otok znanja'

Istražni zahtjev protiv četiri osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je istražni zahtjev protiv troje hrvatskih i jednog francuskog državljanina zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti te drugoj pravnoj i fizičkoj osobi priskrbili oko 4,38 milijuna kuna, objavljeno je na internetskoj stranici DORH-a, a mediji javljaju da je riječ o rezultatima istrage afere 'Otok znanja'.

Dubrovački vijesnik na internetskoj stranici objavio je kako je, prema neslužbenim informacijama, istraga pokrenuta protiv aktualnog predsjednika Vijeća nacionalne televizije Siniše Grgića (41), sveučilišnog profesora Davora Lauca (38) i direktorice Hotela Koločep Mare Musladin (35) te aktualnog predsjednika Uprave Hotela Koločep Guyja Maranzane (50).

Pročitajte i ovo Otočić Galešnjak u Pašmanskom kanalu Katastrofa Otočić s razglednice na meti bespravne gradnje: Netko uz obalu Galešnjaka gradi pristanište Istraga; ilustracija - 2 što je u pozadini? Hrvatska traži istragu zbog smrti Alekseja Navaljnog: "Moguće je da će se iste stvari događati hrvatskim političarima"

U priopćenju Državnog odvjetništva navodi se kako postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici (1969., 1971. 1975. i 1960.) tijekom 2008. godine u Dubrovniku i Zagrebu, koristeći se ovlastima odgovorne osobe trgovačkog društva, pri zaduživanju i raspolaganju sredstvima mimo interesa društva i na njegovu štetu drugoj pravnoj i fizičkoj osobi priskrbili sredstva u ukupnom iznosu od oko 4.387.770,00 kuna. Kaže se također kako se nastavlja provođenje kriminalističke obrade u svezi sa stjecanjem vlasništva nad dionicama i poslovanja tog trgovačkog društva.

Hotel Koločep Fond za privatizaciju prodao je 2005., u konkurenciji 14 kandidata, ustanovi 'Otok znanja'. Ugovor o prijenosu 88,86 posto dionica Hotela Koločep iz državnog portfelja na neprofitnu ustanovu 'Otok znanja' potpisan je 30. prosinca 2005., a Privredna banka Zagreb je istodobno potpisala s 'Otokom znanja' sporazum o garanciji za 201,68 milijuna kuna ulaganja koje je ta ustanova najavila u svojoj ponudi za kupnju Hotela Koločep. Ustanova 'Otok znanja', koju su osnovali i za čiji su rad sredstva osigurale zagrebačke tvrtke Multimedijalni programi-Markot.tel, Nacionalni rodoslovni centar i Zavod za poslovna istraživanja, uz spomenuta ulaganja je za dionice Hotela Koločep ponudila 22,21 milijun kuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene