Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlouporaba položaja i ovlasti

Određen istražni zatvor za dvoje osumnjičenih u Istri: "Svi znaju da se to radilo, ali se šuti"

Za prvookrivljenu Doru Komparić i drugookrivljenika Damira Janka istražni sudac Županijskog suda u Rijeci odredio je pritvor.

USKOK ih sumnjiči za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te krivotvorenja isprave.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koruptivna kaznena djela Velika akcija USKOK-a! U tijeku su uhićenja, pod istragom više od 40 ljudi, navodno i neki policajci i djelatnici Ministarstva gospodarstva Katarina Jusić neslužbeno doznaje dnevnik nove tv Detalji USKOK-ove akcije u Istri: Jedan od osumnjičenih priznao neka djela koja mu se stavljaju na teret

Sve to dio je afere s prostorno-planskim malverzacijama u Istri.

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv 15 državljana Hrvatske, 10 državljana Slovenije i jednog državljanina Srbije.

Svi, osim prvih dvoje okrivljenika, pušteni su da daljni tijek ovog procesa čekaju na slobodi, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

"Određen je istražni zatvor u odnosu na moju branjenicu kako zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke tako i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Nismo zadovoljni odlukom i uložit ćemo žalbu kad dobijemo rješenje", rekla je Iva Bilandžija, odvjetnica Dore Komparić.

"Znao sam da se radi, u većini slučajeva se radi kazneno, to svi znaju, javno se znalo, ali se šuti", navodi Boris iz Vodnjana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene