Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrebačka Sloboština

Investitor osuđen na deset mjeseci zbog urušavanja balkona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Investitor zgrade u zagrebačkoj Sloboštini na kojoj se prošle godine urušio balkon, dok su na njemu stajale tri žene i jedno dijete, uvjetno je osuđen na deset mjeseci zatvora u koji neće ići ako u iduće tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Zagrebački Županijski sud utvrdio je da je vlasnik i direktor poduzeća 'Optima' Andrija Rašić, kao investitor stambeno poslovne zgrade u Ulici Pavleka Miškine, odgovoran što je u gradnji balkona korištena nedovoljno debela armatura. Osim toga proglašen je krivim i jer je kao investitor propustio osigurati stručan nadzor i voditelja radova, osigurati tehnički pregled i uporabnu dozvolu, odnosno što je zgradu izgradio suprotno pravilima struke i statističkim proračunima.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 5 Ovo morate znati Balkon vam je malen i željeli biste ga nadograditi? Doznajemo što vam je potrebno i kako to učiniti na legalan način Slika nije dostupna Četvero ozlijeđenih Susjedi: Za pad balkona kriv je izvođač radova

Zbog njegovih propusta 3. rujna prošle godine došlo je do urušavanja balkona na prvom katu, u stanu obitelji Kuzmanović. Uz vlasnikovu suprugu Milicu Kuzmanović na balkonu su u vrijeme nesreće bile i njene dvije prijateljice, ali i desetogodišnji sin Tin Kuzmanović. Kako je riječ o balkonu na prvom katu izbjegnuta je veća nesreća pa je samo jedna žena uslijed pada teže ozlijeđena.

>> Izvođač radova: 'Bog zna da sam molio za vašu obitelj'

>> Susjedi: Za pad balkona kriv je izvođač radova

Obrazlažući presudu sutkinja Koraljka Bumči je kazala da je Rašiću kao olakotna okolnost pri određivanju kazne uzeto priznanje krivnje, ali činjenica da je vlasnicima stana podmirio sve troškove. Također Rašić se ranije sa stanarima cijele zgrade dogovorio da će sanirati sve balkone, što bi, kako je rekao, trebalo biti gotovo za desetak dana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene