Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Optuženici u slučaju 'Indeks 3' danas su na zagrebačkom Županijskom sudu počeli sa svojim završnim riječima čime je suđenje za kupoprodaju ispita na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu ušlo u završnu fazu.


Profesor Ekonomskog fakulteta Jadranko Grgona odbacio je sve optužbe koje mu se stavljaju na teret, ustvrdivši da od glavnog posrednika Milana Ćevida nikada nije primio novac ili neki drugi dar. Isto je kazala i voditeljica studentske referade Julijana Ljubić optužena da se s posrednicima i nekim profesorima udružila kako bi većem broju studenata za novac omogućili prolaz na ispitima i da je u korist studenata prepravljala podatke u fakultetskim evidencijama.

Vezani članci Slika nije dostupna Deša Mlikotin-Tomić opovrgnula sve optužbe Slika nije dostupna Index 3: 1.000 eura za prolaz kod Deše Mlikotin Tomić?

Ćevid je inače priznao da je kao posrednik korumpirane profesore povezivao sa studentima koji su, po vlastitom priznanju, za ispite plaćali od nekoliko stotina do dvije tisuće eura. Suđenje se nastavlja 17. studenog kada bi obranu mogla iznijeti bivša bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Deša Mlikotin-Tomić, jedna od devetero optuženih profesora. Zbog korupcije, odnosno primanja i davanja mita, uz profesore je optuženo još 14 posrednika i studenata. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju