Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Valja promisliti dvaput

''I ovce su pametnije od njega'', napisao policajcu pa zaradio kaznu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Da s riječima valja pažljivo jer mogu uvaliti čovjeka u ozbiljnu nevolju, naučio je na vlastitom primjeru 51-godišnji Slavonac.

''I ovce su pametnije od njega", napisao je 51-godišnji Slavonac u pisanom prigovoru na rad jednog policajca.

Napisano krajem listopada u Vukovaru nije naišlo na razumijevanje pa je muškarac proglašen krivim jer je vrijeđao policajca.

Omalovažavanjem i vrijeđanjem policajca pri vršenju službe počinio je prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 19,91 euro.

Policija je izdala prekršajni nalog, a Slavonac je nakon primitka plave kuverte uložio pravodobni prigovor pa je Općinski sud u Vukovaru nalog stavio izvan snage i proveo postupak u kojem ga je saslušao, piše Glas Slavonije.

U pisanoj obrani istaknuo je da nije htio uvrijediti policajca i da mu se ispričava još jednom jer zna da i njihov posao nije lagan jer mu je ujak policajac. Sve navedeno, dopisao je u svojoj obrani, napisao je u afektu jer je bio razočaran i uzrujan zbog toga kako je policija postupala prema njemu, a kazna koju je dobio prevelika mu je jer je u mirovini i ima jako mala primanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Pijana Zadranka rukama izudarala policajca: Konobar joj odbio sipati piće, izvrijeđala njega i zaštitara  

Pročitajte i ovo Ilustracija Međunarodna akcija Dilao računalni virus: Hrvatska policija u suradnji s FBI-jem, EUROPOL-om i ostalima uhitila hakera

Stoga je zamolio sud da mu oprosti ili bar smanji novčanu kaznu smanji. Sud je smatrao da novčana kazna koju je dobio odgovara stupnju krivnje i težini djela koje je počinio te da će se takvom vrstom i visinom kazne djelovati na njega da ne čini ovakve i slične prekršaje, a oslobodio ga je obveze naknade troškova prekršajnog postupka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene