Obavijesti Pretražite Navigacija
Utvrđuje se odgovornost

HŽ provodi istragu nesreće kod tunela Kupjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nesreće teretnog vlaka kod tunela Kupjak koja se dogodila 7. travnja, Uprava HŽ Infrastrukture priopćila je da zajedno s relevantnim institucijama intenzivno provodi istragu kako bi utvrdila točan uzrok nesreće i odgovornosti za taj događaj.

Uprava HŽ Infrastrukture navodi kako je prikupljena sva tražena dokumentacija koja se odnosi na objekte i remont pruge te ostale izvedene i planirane radove u području izvanrednog događaja. Navedenu dokumentaciju, od projektnih zadataka, mišljenja revizije do izvedbenih projekata i izvođenja radova potrebno je proanalizirati, navodi se u današnjem priopćenju.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un ima i helikopter VIDEO Putujuća tvrđava puna luksuza u stilu Jamesa Bonda: Zašto Kim Jong Un putuje oklopnim vlakom? Željeznička pruga Relacija Ogulin – Rijeka Tragedija na pruzi: Putnički vlak usmrtio muškarca

>> Strojovođe: Nije bio odron već urušavanje potpornog zida

Napominju da su obavljeni razgovori s nadzornim inžinjerom zaduženim za građevinske radove obavljene kod zadnjeg remonta pruge, s nadzornikom pruge te ophodarom pruge. Kako bi rezultati istrage bili što transparentniji, u istrazi je dodatno angažirana akreditirana tvrtka za geotehnička ispitivanja koja ispituje tlo radi izrade projekta trajne sanacije obložnog zida i portala tunela.

Rezultati tog ispitivanja mogli bi biti korisni za pouzdano utvrđivanje razloga pritiska koji je doveo do rušenja obložnog zida, jer se dubinskim bušenjem materijala terena uz usjek može utvrditi možebitno kretanje mase iza zida. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene