Nekoliko muškaraca u nedjelju je oko 23 sata u splitskoj ulici Dražanac napalo skupinu stranih državljana.

Galerija


Očevidac, državljanin Velike Britanije (61) pokušao je spriječiti sukob. Netko ga je ošamario. Nakon toga mu je pozlilo pa je prevezen u splitsku bolnicu odakle je brzo izašao jer je odbio daljnje liječenje. 

Vezani članci Uzdolje: U kafiću napali ljude koji su gledali utakmicu (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 13 Dolijao i 19-godišnjak: Policija uhitila i zadnjeg napadača na Srbe u Uzdolju Napad huligana na goste kafića kod Knina (Foto: Dusko Jaramaz/Srdjan Ilic/PIXSELL) Dačić o napadu u Kninu: "Kad legaliziraš poklič 'Za dom spremni' nije čudo da huligani počnu tući djecu"

"Policijski službenici su obavili razgovore sa dva strana državljanina, Francuzima (22, 24) koji su odbili liječničku pomoć. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a policija provodi intenzivno krim-istraživanje", kazali su u splitskoj policiji. 

Indexu se javila svjedokinja događaja. Kaže da je vidjela "dečka tamne boje kože kako s društvom trči", a za njima "desetak njih u crnim majicama". Ovi u crnim majicama vikali su tim dečkima da su "majmuni" te ih gađali bocama.

Ovime se nastavlja niz nemilih događaja u Splitu. Prije nekoliko dana muškarac je Norvežanki slomio nos da prije nje uđe u taksi, Francuzu su nasred ulice odgrizli komad uha, bilo je nekoliko ubadanja nožem... Hoće li se nadležne službe ozbiljnije posvetiti prevenciji da do ovakvih incidenata ne dođe, ostaje da se vidi.