Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Htio se dići u zrak zbog isključene struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je spriječila 49-godišnjeg Karlovčanina A.Ž. da jučer digne u zrak sebe i automobil plinskom bocom i benzinom jer mu je HEP zbog duga od 68 tisuća kuna isključio struju.

Interventni policajci spriječili su ga u naumu bez uporabe sile i prevezli u Opću bolnicu u Karlovac, odakle je nakon pregleda pušten, piše u današnjem priopćenju karlovačke Policijske uprave.

Pročitajte i ovo Djeca u OŠ Ivanja Reka nastavu su slušala u dekama kvar na sustavu FOTO/VIDEO Skandal u Zagrebu! Djeca se zbog "slabe struje" smrzavala u učionicama, a djelatnik punio Mercedes. Imamo odgovor ravnateljice Spašavanje bjeloglavog supa - 4 na oporavku u ZOO-u Veličanstvena zaštićena ptica zalutala na - zagrebačku obilaznicu. Neizvjesno je hoće li se oporaviti, ali jedna je stvar dobar znak

Da je riječ o Antunu Žgancu, vlasniku neformalnog centra ZOO-a na svom imanju uz Koranu, potvrdio je Žganec osobno. 

Kaže da je deset dana bez struje zbog duga od 68.000 kuna, koji su 1991. i 1992. napravile postrojbe Hrvatske vojske i policije. 

Sada je taj dug narastao na oko 300.000 kuna te Žganec ističe da ga nema odakle podmiriti.

Na pokušaj da sve riješi eksplozijom odlučio se, kaže, zbog svojih troje maloljetne djece i 70-ak vrsta životinja, od kojih neke bez struje pate na razne načine, a tropske su ribice već uginule.

Na upit zašto u tijeku svih tih godina nije riješio da mu se otpiše dug koji nije njegov, Žganec navodi da su mu u HEP-u, kad bi zaprijetili iskapčanjem struje, uvijek rekli da mora tužiti vojsku i policiju, a on odgovara: "Kako ću tužiti vojsku i policiju. To ne dolazi u obzir."

Po njegovim riječima i sam je bio branitelj, dug nema odakle
namiriti a već će ovaj tjedan "sjesti za stol s jednim ministrom i sve pokušati srediti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene