Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trpovi zaštićena vrsta

Hrvat uhićen s oko 148 kilograma morskih krastavaca: Prijeti mu do pet godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
61-godišnji hrvatski državljanin uhvaćen je s oko 148 kilograma morskih trpova. Sumnjiči se za kazneno djelo protiv okoliša.

U ponedjeljak oko 18:50 sati u Rovanjskoj, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Pijana Zadranka rukama izudarala policajca: Konobar joj odbio sipati piće, izvrijeđala njega i zaštitara Vršnjačko nasilje: Ilustracija - 3 Podnesena kaznena prijava Vršnjačko nasilje u Zadru: Dvije tinejdžerice napale i nožem ozlijedile vršnjaka

Za volanom je bio 61–godišnjak. U automobilu je pronađeno osam plastičnih posuda s oko 148 kilograma morskih trpova.

Zbog sumnje u nepropisnu trgovinu zaštićene vrste životinja, 61-godišnjak je uhićen i nad njim je obavljeno krim istraživanje.

Pronađeni trpovi su mu oduzeti i zbrinuti u dogovoru s nadležnim ribarskim inspektorom. Protiv 61-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Trgovanje divljim vrstama".

Kazneni zakon za to kazneno djelo predviđa kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Morski trpovi, znani i kao krastavci imaju važnu ulogu u očuvanju stabilnosti ekosustava, no često su na meti krivolovoca jer kao gastronomske delicije postižu visoku cijenu, a posebno su traženi na azijskom tržištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene