Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horvatinčićev prijatelj Davor Jelavić na sudu u suzama

'Nakon nesreće sam zvao Karamarka i Bandića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Šibeniku se nastavlja suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomi Horvatnčiću.

Horvatinčićev prijatelj Davor Jelavić, pročelnik za prostorno uređenje, izgradnju grada Zagreba, graditeljstvo, komunalne poslove i promet danas je sudu posvjedočio kako je nakon nesreće zvao Tomislava Karamarka i Milana Bandića, te da je Horvatinčić bio u šoku kada mu je javio što se dogodilo. 'Tomo je bio u šoku, plakao je i pričao da su mu otkazale komande, da ima poginulih', rekao je Jelavić i dodao kako je optuženik bio dobar nautičar. Svjedok po izlasku naglasio da mu je teško prisjetiti se svega, a na oči su mu navrle suze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon osam godina Napokon presuda Horvatinčiću za pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje Talijana? Odluka je donesena, čeka se objava Slika nije dostupna Suđenje za pomorsku nesreću Horvatinčić na trećem suđenju iznio obranu: "Bog me poslao da pomažem ljudima"

>> 'Izražavam sućut, ali ne osjećam se krivim'

Drugi svjedok danas bio je Nevio Sokolić, kapetan duge plovidbe koji je kazao da se Horvatinčić godinu prije žalio na probleme s autopilotom. 'Koliko ja znam autopilot je popravljen. Zašto je opet otkazao, ne znam', dodao je Sokolić.

Inače, Sokolić je vlasnik tvrtke koja je Horvatinčiću prodala brod i tvrdi kako je bio ljut zbog učestalih problema s autopilotom. 'Mi smo stalno zvali servisera, ali se kvario', rekao je.

Podsjetimo, Tomislavu Horvatinčiću sudi se na Općinskom sudu u Šibeniku zbog sumnje da je 16. kolovoza prošle godine izazvao pomorsku nesreću u kojoj je život izgubio talijanski bračni par Marinela i Francesco Salpietri.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene