Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazio žaljenje

'Izražavam sućut, ali ne osjećam se krivim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Horvatinčić na suđenju za smrt talijanskog bračnog para rekao je da se ne osjeća krivim.

'Dopustite da izrazim žaljenje i iskrenu sućut obitelji, naročito djeci gospodina Francesca i gospođe Marinele. Ali po ovako konstruiranoj optužnici se osjećam se krivim', rekao je Horvatinčić danas na sudu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kanibalska jazbina Policajci pronašli raskomadano tijelo, muž i žena radili pite od ljudskog mesa Slika nije dostupna Nastavak suđenja Horvatinčićeva djevojka ne može svjedočiti zbog psihičkih poteškoća

Na Općinskom sudu u Šibeniku počelo je suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, optuženom da je 16. kolovoza prošle godine pored otočića Maslinovik, u primoštenskom akvatoriju, svojim gliserom 'Santa Maria' usmrtio bračni par iz Italije.

Državna odvjetnica Irena Senečić na pripremnom ročištu navela je ozljede koje su zadobili Talijani u toj pomorskoj nesreći, a među ostalim, konstatirana im je potpuna amputacija gornjih ekstremiteta, puknuće lubanje i moždano krvarenje.

Prema optužnici, Horvatinčić je glisirao prevelikom brzinom preblizu obali, nije vodio računa o okolnom prometu, prekršivši tako odredbe Pomorskog zakonika i Pravila o izbjegavanju sudara na moru.

Sutkinja u postupku Maja Šupe odredila je termine ročišta, a prema njezinom prijedlogu, na svakom ročištu svjedočit će pet svjedoka.

Anica Đerđa, koja se nalazila na gliseru s Horvatinčićem u vrijeme nesreća svjedočit će na sljedećoj raspravi 28. svibnja.

>> Horvatinčić nije mogao doći na sud, ali jest na utakmicu!


Sljedeća ročišta održat će se 18. lipnja, 2. srpnja, 29. kolovoza, 4. rujna te 4. prosinca, kada bi trebao svjedočiti 45-godišnji njemački državljanin Klaus Fuchs koji je prvi stigao na mjesto tragedije.

U optužnici koju je podignulo Državno odvjetništvo stoji kako je poduzetnik, vozeći prebrzo i preblizu obali, te ne obraćajući pažnju na okolni pomorski promet, pramcem svoga plovila naletio na lijevi krmeni dio trupa jedrilice na kojoj su se nalazili Talijani.

Horvatinčićev je gliser, navodi se u optužnici, prešao preko čitave dužine jedrilice i na mjestu usmrtio talijanski bračni par.

Tomislav Horvatinčić je u istrazi tvrdio kako je zakazao autopilot koji je u trenutku sudara navodno bio uključen.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene