Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za ubojstvo Pukanića

Gudurić zatražio odgodu, želi se pripremiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavak suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića odgođeno je jer je Bojan Gudurić zatražio više vremena kako bi se mogao pripremiti, a traži i novog odvjetnika.

Suđenje za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića danas je odgođeno do 15. ožujka kako bi se petooptuženi Bojan Gudurić mogao pripremiti za suđenje i odabrati odvjetnika koji će ga zastupati pred zagrebačkim Županijskim sudom. Gudurića, koji je do izručenja 26. veljače bio nedostupan hrvatskom pravosuđu, na suđenju za ubojstvo suvlasnika Nacionala do sada je zastupao odvjetnik po službenoj dužnosti Dragan Baltić. Pred sudskim vijećem sutkinje Ivane Kršul, Gudurić je jutros kazao da želi angažirati odvjetnika po svom izboru, ali da se prije mora konzultirati sa članovima obitelji. Od suda je tražio i dodatno vrijeme za upoznavanje sa spisom. Sutkinja Kršul je suđenje zbog toga odgodila do 15. ožujka i Gudurića upozorila da mu je 12 dana dovoljno za pripremanje obrane i pronalazak odvjetnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon jednomjesečne stanke Slučaj Pukanić: Ipak novo telekomunikacijsko vještačenje Slika nije dostupna Matanićev iskaz zakonit Gudurić pokušao zabraniti odvjetniku da govori

'Vi niste uhićeni jučer, uhićeni ste po tjeralici i ozbiljno to shvatite jer neće biti odugovlačenja postupka. Rok za pripremu možete dobiti samo jedanput', kazala je sutkinja. Na idućem ročištu suđenje će formalno početi ispočetka što znači da će se, nakon čitanja optužnice, svi dosad ispitani saslušani svjedoci morati ponovno ispitati ili će se njihovi iskazi, ako Gudurić na to pristane, samo pročitati. Gudurić se uoči početka zagrebačkog suđenja za Pukanićevo ubojstvo predao u Banja Luci, nakon više od godinu dana skrivanja. U ekstradicijskom postupku u BiH odrekao se žalbe na izručenje tražeći da ga se izruči Hrvatskoj jer se, nagađaju mediji, boji da bi mu život bio u opasnosti u Srbiji koja je također tražila njegovo izručenje jer je tamo osuđen na čwetiri godine zatvora zbog razbojstava.

Pravosudnim vlastima u BiH je izjavio da je potpuno nevin za Pukanićevo ubojstvo te da vjeruje da će pred hrvatskim pravosuđem imati pošteno suđenje. Za udruživanje u međunarodnu zločinačku organizaciju koja je likvidirala Pukanića i Franjića kao kolateralnu žrtvu te planirala ubojstvo još dvije osobe na zagrebačkom području, uz Gudurića su optuženi bratići Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović i Slobodan Đurović. Paralelan postupak za isti zločin uskoro će početi i u Beogradu, gdje će se na optuženičkoj klupi način Milovanović, zajedno s Milenkom Kuzmanovićem te navodnim naručiteljem Jocićem koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura. (T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene