Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrhovni sud potvrdio je kaznu Ognjenu Grubiću, osuđenom na 30 godina zatvora zbog pljačke banke u zagrebačkom naselju Drvinje i ubojstva Dragutina Golika koji je razbojnike pokušao spriječiti da pobjegnu s plijenom.


Odluka Vrhovnog suda koji je odbio Grubićevu žalbu dostavljena je zagrebačkom Županijskom sudu gdje je za pucanje u Golika dobio 27 godina zatvora, a za pljačku još pet, što mu je spojeno u jedinstvenu 30-godišnju kaznu.

Vezani članci Slika nije dostupna Majka osumnjičenog za smrt sestara Filipović: "Ako je kriv, neka ispašta" Slika nije dostupna Kratka haljinica pokazala noge bez mane: Lejlino ljetno izdanje!

Iako je na suđenju tvrdio da nije sudjelovao u pljački Zagrebačke banke u listopadu 2005. Grubić je u odbijenoj žalbi priznao da je bio u razbojničkoj skupini koju je navodno organizirao Grga Crnković.

No, ni u žalbi nije priznao da je ubio Golika. Ustvrdio je da je on zapucao samo kako bi ga zastrašio dok ga je metkom u trbuh usmrtio Boris Žalac.

Žalac oslobođen u prvostupanjskom postupku

Žalac je, međutim, zbog nedostatka dokaza oslobođen u prvostupanjskom postupku, kao i navodni organizator Crnković te Nenad Filipović, Igor Mustač i Marijo Drpić.

Osim za pljačku na Drvinju ova se skupina teretila i za krvavu pljačku Fine u Zvonimirovoj ulici u rujnu 2005. kada su stradala dvojica zaštitara.

U spomen na hrabrog Golika, umirovljenog hrvatskog branitelja koji je od posljedica ranjavanja umro krajem siječnja 2007., ulica Drvinje nazvana je njegovim imenom.