Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačka na Drvinju

Golikovom ubojici potvrđena 30-godišnja kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud potvrdio je kaznu Ognjenu Grubiću, osuđenom na 30 godina zatvora zbog pljačke banke u zagrebačkom naselju Drvinje i ubojstva Dragutina Golika koji je razbojnike pokušao spriječiti da pobjegnu s plijenom.

Odluka Vrhovnog suda koji je odbio Grubićevu žalbu dostavljena je zagrebačkom Županijskom sudu gdje je za pucanje u Golika dobio 27 godina zatvora, a za pljačku još pet, što mu je spojeno u jedinstvenu 30-godišnju kaznu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BORBA ZA GLASOVE Filipović na predstavljanju programa prozvao Tomaševića: ''On godinama prima milijunske donacije iz inozemstva'' Vanja Margetić intervjuira žrtvu pijane kume ministirice Žalac (Foto: Dnevnik.hr) Iskaz žrtve Žrtva kume ministrice Žalac pred sudom daje iskaz: "Ispričala se za nemili događaj SMS-om, nisam joj odgovorila"

Iako je na suđenju tvrdio da nije sudjelovao u pljački Zagrebačke banke u listopadu 2005. Grubić je u odbijenoj žalbi priznao da je bio u razbojničkoj skupini koju je navodno organizirao Grga Crnković.

No, ni u žalbi nije priznao da je ubio Golika. Ustvrdio je da je on zapucao samo kako bi ga zastrašio dok ga je metkom u trbuh usmrtio Boris Žalac.

Žalac oslobođen u prvostupanjskom postupku

Žalac je, međutim, zbog nedostatka dokaza oslobođen u prvostupanjskom postupku, kao i navodni organizator Crnković te Nenad Filipović, Igor Mustač i Marijo Drpić.

Osim za pljačku na Drvinju ova se skupina teretila i za krvavu pljačku Fine u Zvonimirovoj ulici u rujnu 2005. kada su stradala dvojica zaštitara.

U spomen na hrabrog Golika, umirovljenog hrvatskog branitelja koji je od posljedica ranjavanja umro krajem siječnja 2007., ulica Drvinje nazvana je njegovim imenom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene