Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jutros je u KBC-u Osijek preminuo Đuro Brodarac, koji je inače bio pritvorenik u osječkom zatvoru zbog sumnji na počinjeni ratni zločin u periodu između 1991. i 1992. godine.


Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa RH – Zatvor u Osijeku, izvijestila je danas istražnog suca da je u KBC u Osijeku na Odjelu intenzivne njege kardiologije, jutros u 8:25 sati preminuo pritvorenik Đuro Brodarac, stoji u priopćenju Županijskog suda u Osijeku.

Vezani članci Slika nije dostupna Je li zbog Šeksovih prijetnji Hebrang odustao od govora na pogrebu Brodarca? Slika nije dostupna Milinović: Brodarac je imao najbolju zdravstvenu zaštitu, nažalost nije uspjelo

Brodarac je dana jučer u ranim prijepodnevnim satima prevezen iz Zatvora u Osijeku u KBC Osijek, na Odjel kardiologije radi pružanja medicinske pomoći, gdje je u večernjim satima oko 24:00 sati prebačen na Odjel intenzivne njege.

Zatražena je kompletna medicinska dokumentacija, a naložit će se i sudsko-medicinska obdukcija.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković dao je izjavu povodom smrti Đure Brodarca, prisjetivši se kako je Brodarac i sam bio predsjednik HNS-a od ožujka do lipnja 1995. godine. 'To je velik gubitak za sve, Brodarac je bio velik radnik i profesionalac, ali prije svega čovjek s velikim 'Č'', rekao je Marković.