Na gradskom groblju Viktorovac u sisku nekoliko tisuća ljudi posljednji je put pozdravilo Đuru Brodarca.


Brojni sugrađani, prijatelji, suborci, odbina i obitelj u velikoj su tuzi ispratili Đuru Brodarca. Zadnje zbogom pokojnom generalu, među ostalima došli su dati Ljubo Ćesić Rojs, Miroslav Tuđman, Vlatko Marković i vrh HDSSB-a.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović o popuštanju mjera: ''Koji je cilj? Ovo je kao muhe bez glave'' Slika nije dostupna Osumnjičenik za ratni zločin u Sisku štrajka glađu

'Strpali su te na u +40 u zatvor koji si branio. Oni koje si politički stvorio sada se čude što ti se dogodilo. Peru savjest', rekao je Marko Lukić, umirovljeni general i prvi zapovjednik ATJ Lučko. Iz Vlade je bilo tek par predstavnika. U z nekoliko povika, dostojanstveno je prošao i govor HDZ-ovog ministra branitelja Tomislava Ivića.

Đuro Brodarac bio je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i zaljubljenik u sport. Dugogodišnji prijatelj Vlatko Marković ga je prije sedam dana posjetio u pritvoru. 'Nikada nisam mogao zamisliti da će taj razgovor biti zadnji', rekao je Vlatko Marković.

Osim suboraca, generala su ispratili i političari koji su se za njega poslijednih dana dizali buru u Saboru. Obitelj je navodno htjela da govor održi i Andrija Hebrang, no on tvrdi kako do njega ta molba nije stigla.

'Obitelj je isto očekivala da se obrati Andrija Hebrang. I njegov postupak jednostavno pokazuje svu ljigavost današnje hrvatske politike', tvrdi Ivan Orkan Panđa, hrvatski branitelj i obiteljski prijatelj Brodarca.

Hrvatska će Đuru Brodarca pamtiti kao jednog od stupova obrane Hrvatske. General Đuro Brodarac umro je u 67. godini života. S teškim zdravstvenim stanjem, narušenim još u ratu, nije dočekao da pred Hrvatskom, koju je stvarao, iznese svoju obranu. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju