Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLJAČKA U VARAŽDINU

Pokušao spriječiti maloljetne kradljivce pa ga alatom izudarali po glavi, policija ih morala vezati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska policija javila je kako su dvojica maloljetnika pokušala opljačkati trgovinu te su napali 55-godišnjaka koji ih je ulovio na djelu u petak oko 19.40 sati u ulici Stanka Vraza.

Maloljetnici u dobi od 16 i 17 godina provalili su u trgovinu u Vrazovoj ulici, no nisu se nadali da će ih prolaznik (55) koji ih je primijetio pokušati zadržati.

55-godišnjak je ušao u trgovinu za njima i zatvorio ulazna vrata u namjeri da ih zadrži do dolaska policije, no oni su ga u kraćem naguravanju izudarali alatom po glavi i pobjegli iz trgovine.

"Maloljetnici su ubrzo pronađeni po policijskim službenicima i dovedeni u Policijsku upravu varaždinsku na kriminalističko istraživanje, uz uporabu sredstava za vezivanje", javila je policija i dodala kako ih je u PU pregledala liječnička ekipa Zavoda za hitnu medicinu te je utvrđeno da nisu zadobili ozljede uslijed uporabe sredstava za vezivanje.

Medicinska je pomoć pružena i napadnutom 55-godišnjaku koji je zadobio natučenja po glavi.

U kontaktu s vlasnicom trgovine u koju je provaljeno, utvrđeno je da je iz trgovine otuđen iznos od 1000 kuna.

"Po dovršenom kriminalističkom istraživanju u prisustvu dežurne socijalne radnice Centra za socijalnu skrb Varaždin, maloljetnici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske", izvijestila je policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene