Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRAVA U LICI

Tijekom razminiranja poginule dvije osobe: "Stradali su muškarac i žena"

Aktualno Galerija Najnovija vijest Najnovija vijest Foto: DNEVNIK.hr Dvoje pirotehničara poginulo je prilikom razminiranja - 1 Dvoje pirotehničara poginulo je prilikom razminiranja - 1 Foto: Luka Gerlanc / CROPIX Dvoje pirotehničara poginulo je prilikom razminiranja - 2 Dvoje pirotehničara poginulo je prilikom razminiranja - 2 Foto: Luka Gerlanc / CROPIX Dvoje pirotehničara poginulo je prilikom razminiranja - 3 Dvoje pirotehničara poginulo je prilikom razminiranja - 3 Foto: Luka Gerlanc / CROPIX +2 Dvoje pirotehničara poginulo je prilikom razminiranja - 4 Galerija 1/7 >>
Pirotehničarka je poginula na licu mjesta, a pirotehničar u vozilu hitne pomoći na putu do bolnice u četvrtak poslijepodne.

 

  • U mjestu Čanak u Lici na minskom polju stradalo je dvoje pirotehničara
  • Policija je s očevidom započela nakon što je razminirano područje
  • Na licu mjesta poginula je pirotehničarka, a na putu do bolnice njezin kolega

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

18:45 Zbog mraka je prekinut očevid minske nesreće. Desetak pirotehničara koji su bili tu na terenu otišlo je kućama. Nagađa se da je došlo do aktiviranja čak dviju protutenkovskih mina, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV.

18:16 Očevid na mjestu nesreće u minskom polju kod Čanka u općini Plitvičkim jezerima, u kojoj je na mjestu poginula pirotehničarka, a pirotehničar umro u vozilu hitne pomoći, počeo je u 17:30, kad su osigurani uvjeti, doznaje Hina u PU ličko-senjskoj.

Kako je rekla glasnogovornica PU Maja Brozičević, najprije je trebalo pregledati, a zatim i razminirati minsko polje, a zatim izvući poginulu pirotehničarku. Tek nakon toga mogao je početi očevid.

18:03 Načelnik Općine Plitvičkih Jezera Ante Kovač u izjavi za Hinu s mjesta nesreće rekao je da mu je žao stradalih, tim više što su i pomagali da se prostor razminira i da bude siguran kako ne bi stradavali domaći ljudi, a sad su platili životom.

"Čanak je izgubio jako puno ljudi u ratu, bio je okupiran sve do kraja rata, a sada vidimo da tu rat još uvijek nije završio", rekao je Kovač i obiteljima poginulih pirotehničara izrazio sućut.

17:39 Tragedija je ukazala na veliku opasnost koja se još uvijek skriva na minski sumnjivim područjima. Reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen izvijestio je da se nesreća dogodila na vrlo nepristupačnom mjestu. Više pročitajte OVDJE.

16:25 "Istina je, stradali su pirotehničarka i pirotehničar, a detalje ćemo znati po obavljenom očevidu. Godinama se ondje radi na razminiranju", rekao je načelnik Nikša Bogdanić iz Hrvatskog centra za razminiranje, pišu 24 sata.

Pročitajte i ovo Mario Jurić, novinar Nove TV i Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik HGSS Stanice Split lovac stradao od mine HGSS o akciji spašavanja kod Sinja i zašto u pomoć nije pozvan helikopter? "Dovoljna je bila ova nesreća"

16:20 U Saboru su zastupnici pozvani da poginulim pirotehničarima odaju počast minutom šutnje.

"Upravo sam dobio tužnu vijest da su prilikom razminiranja oko Perušića smrtno stradale dvije osobe koje su obavljale svoj posao", kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kriminalističko istraživanje VIDEO Šok na plaži: Policija izvadila bombe koje je uočio ronilac koji se tamo svakodnevno kupa

15:23 "Policijska uprava ličko-senjska zaprimila je dojavu da se u mjestu Čanak, predio Vrlet-Skokovi, prilikom razminiranja minskog polja dogodila minska nesreća", javila je policija. Nesreća se dogodila oko 13 sati.

Na terenu je policija, a nakon očevida bit će poznato više detalja tragedije. Uz njih su i pirotehničari. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene