Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica od sedam ginekologa koji su optuženi zbog više kaznenih djela, među kojima je i kazneno djelo ilegalnog pobačaja, pušteni su iz pritvora.


Na nastavku suđenja na varaždinskom Općinskome sudu dvojica liječnika su puštena jer su otpali razlozi zbog kojih je određen, to jest ispitani su svjedoci i više nije bilo razloga da ih se drži u pritvoru. Sa slobode se brani i liječnik koji je priznao krivnju pa nije bio ni pritvoren. Ostala četvorica liječnika zasad ostaju u pritvoru.

Vezani članci Andrej Plenković i Alen Runac Kandidat za varaždinskog gradonačelnika, sadašnji direktor groblja, uz račun za grobnu naknadu poslao i - svoju fotografiju COVID odjel bolnice u Sarajevu Dramatičan apel zdravstvenih djelatnika: ''Pacijente primamo u hodnicima, umiru nam na rukama''

>> Optužni prijedlog protiv sedmorice ginekologa

>> Počelo suđenje varaždinskim ginekolozima

Suđenje sedmorici ginekologa uhićenih u akciji 'Ordinacija' , nastavlja se danas ispitivanjem novih svjedoka. Liječnike se tereti da su unazad tri godine prekidali neželjene uredne trudnoće ženama, na njihovo traženje, za što su tražili i primali od pacijentica od 1.000 do 2.500 kuna. Novac su navodno zadržavali za sebe, a u uputnice koje su izdavali upisivali su lažne dijagnoze. (Hina)