Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekidali uredne trudnoće

Počelo suđenje varaždinskim ginekolozima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Varaždinu danas je počelo suđenje protiv sedmorice ginekologa optuženih za više kaznenih djela, među kojima je i kazneno djelo ilegalnog pobačaja.

Podsjetimo, sedmorica ginekologa iz Varaždina, Bjelovara i Koprivnice krajem su prošlog mjeseca privedeni kod istražnog suca u Varaždinu, a optuženi su da su kod više trudnih žena poduzimali medicinske zahvate prekida neželjene uredne trudnoće. Za takve su zahvate liječnici tražili i primali novčane iznose u rasponu od 600 kuna do 2.000 kuna i novac zadržavali za sebe.

Pročitajte i ovo Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio'' Slika nije dostupna Istraga u tijeku Varaždin: Osumnjičeni ginekolozi kod istražnog suca

>> Varaždin: Osumnjičeni ginekolozi kod istražnog suca

>> Optužni prijedlog protiv sedmorice ginekologa

DORH je prilikom privođenja predložio oduzimanje protupravno stečene imovine od optuženih te zabranu liječničke prakse. Svi osim jednog optuženog su do danas bili u pritvoru. Zbog zaštite svjedoka i njihovih osobnih podataka javnost je isključena iz rasprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene