Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Zoran Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije

Oštetio državni proračun

Državi dužan 3,9 milijuna kuna poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepregledno je vodio poslovne knjige, a nije prijavio ni pokretanje stečajnog postupka.

 Virovitičko-podravska policija osumnjičila je 51-godišnjeg S.Š. iz Pitomače da je zlouporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju oštetio državni proračun za više od 3,9 milijuna kuna, izvijestila je jutros ta Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Predsjednica gradskog vijeća Virovitice Lahorka Waiss (Foto: Dnevnik.hr) Virovitica obavijena velom tajne Nestanak milijuna i samoubojstvo pročelnika: "Bio je tih, miran i povučen. Ne znamo gdje je novac"

Policija je jučer završenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da osumnjičeni od 1. siječnja 2007. do 29. veljače 2008., kao odgovorna osoba trgovačkog društva s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku, nije obračunao i uplatio porez na dodanu vrijednost i porez na dobit u iznosu od 3.900.617,37 kn.

Trgovačke i poslovne knjige vodio je tako da je otežana preglednost poslovanja ili imovnog stanja te ga se sumnjiči i za kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih knjiga. Uz to sumnjiči ga se i kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje. Naime, nije prijavio pokretanje stečajnog postupka nad svojom tvrtkom čiji je žiro račun bio u neprekidnoj blokadi od studenog 2007. do siječnja 2008. Protiv S.Š. i pravne osobe slijedi posebno izvješće Općinskom državno odvjetništvu Virovitica. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene