Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U korupciji nema sitnih riba

Tendenciozno i promašeno: DORH kaže da uhićenja u Zagrebu nisu tempirana nakon Bandićeve smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas su u DORH-u odbacili špekulacije da su uhićenja u Zagrebu tempirana nakon smrti Milana Bandića.

Takve špekulacije nazivaju promašenim i tendencioznim.

Pročitajte i ovo Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se"

Podsjećaju da su poslove Grada Zagreba i Bandića istraživali od 2013., da je dva puta lišen slobode te da je protiv njega pokrenuto nekoliko kaznenih postupaka.

Uz Bandića su, napominju, od 2013. do danas optužili su još 79 fizičkih osoba i 3 trgovačka drustva, pod sumnjom da su Grad oštetili za 231 milijun kuna te si pribavili ukupnu korist od 300 milijuna kuna.

Tajming uhićenja je, kako kažu, stvar kazneno pravne taktike. Kad se provode posebne dokazne radnje, kao što je prisluškivanje, u DORH-u  imaju rokove najdulje godinu dana, a za korupcijska djela najdulje godinu i pol. Taj rok žele iskoristiti do maksimuma jer postoji mogućnost da na taj način dođu do saznanja i o nekim drugim kaznenim djelima. 

U korupciji nema sitnih riba

U DORH-u odbacuju i sve prozivke da se love samo sitne ribe, kao i da se stvari godinanama drže u ladicama. Kažu, u korupciji nema sitnih riba.

Bilo je mnogo nagađanja o novim uhićenja, a to je izjavio i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je rekao da ih očekuje još. U DORH-u na to odmahuju rukom. Kažu kao neće postupati po željama i očekivanjima.

Poručuju novim čelnicima da ne čekaju da policija i USKOK pokucaju na vrata nego da prijave kaznena djela za koje imaju saznanja, pogotovo sam kad imaju uvid u arhive i dokumentaciju. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene