Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokušaji ubojstva

DORH objavio: Napadač u Splitu ima nekoliko psihičkih poremećaja, određen mu je istražni zatvor

Aktualno Galerija Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 4 Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 4 Foto: DNEVNIK.hr Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 1 Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 1 Foto: DNEVNIK.hr Napadač Split - 1 Napadač Split - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Napadač Split - 3 Galerija 1/4 >>
DORH je objavio da je napadaču određeno mjesec dana istražnog zatvora zbog dva pokušaja ubojstva u Splitu. Psihijatar je utvrdio i da osumnjičeni ima nekoliko poremećaja.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu objavilo je detalje napada na žene u Splitu. Napadaču (1993.) je određen istražni zatvor od mjesec dana zbog pokušaja ubojstva nakon ispitivanja.

Osumnjičeni je 17. srpnja oko 7:10 sati od žrtve zatražio čašu vode, prišao joj s leđa s nakanom da je usmrti snažnim zamahom udario je staklenom bocom u predjelu zatiljka glave. Nastavio ju je udarati rukama i nogama po glavi i tijelu, te je oborio na stepenište i udarao njenom glavom na kamenu podlogu, čupao je za kosu, udarao šakama i koljenom po tijelu.

Zatim, postoji sumnja da je istoga dana oko 8:45 sati s nakanom da usmrti drugu žrtvu snažnim zamahom držeći kamen u ruci istu udarao u predjelu zatiljka glave.

''Žrtva je uslijed ovih udaraca pala na pod te je okrivljenik nastavio udarati zatvorenim šakama po glavi i tijelu i čupati za kosu. U trenutku kada se na mjestu događaja pojavila nepoznata osoba, okrivljenik se udaljio u nepoznatom pravcu'', navode te dodaju da je žena zadobila  teške tjelesne ozljede i prevezena je u KBC Split.

Pročitajte i ovo Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 1 Pokušaj ubojstva Dan nakon suludih napada u Splitu: "Non-stop joj je pred očima lice tog čovjeka, izobličeno od bijesa i mržnje." Osumnjičeni tvrdi - to nije on na snimci

Pročitajte i ovo Napad na Firulama POmogli i građani VIDEO Uhićen napadač! Policija uhvatila muškarca koji je brutalno mlatio dvije žene u Splitu

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor s obzirom na to da postoje osobite okolnosti da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

''Činjenica je da je stalni sudski vještak psihijatar naveo mišljenje da je okrivljenik raspravno sposoban, ali da ima psihički poremećaj u vidu poremećaja osobnosti te posebno poremećaj ponašanja uzrokovan uzimanjem više vrsta droga ili nekih drugih tvari'', objasnili su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene