Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Igrom do bombe

Djeca pronašla bombu i minu, policija upozorava građane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Igrajući se na livadi kod naselja Piškorovac u međimurskoj županiji, jedno je dijete pronašlo ručnu bombu. Minu u Karašici u Osječko-baranjskoj županiji, pronašla su djeca koja su se ondje kupala.

Jučer popodne, oko 15:30 dijete je na livadi pronašlo bombu. O tome je odmah obaviještena policija i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu bombu je izuzeo.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

>> Kosilicom naletio na bombu i aktivirao je

Pregledom su utvrđene deformacije i oštećenje upaljača zbog čega je prijetila eksplozija. Stoga je bomba neposredno nakon pronalaska, uništena na sigurnoj lokaciji u blizini mjesta na kojem je pronađena, priopćila je PU međimurska.

Policija napominje kako je ovaj slučaj ozbiljno upozorenje građanima da o svakom pronalasku eksplozivnih sredstava odmah obavijeste policiju kako bi se ona zbrinula na siguran način, jer nestručno rukovanje može izazvati eksploziju i dovesti u opasnost živote ljudi.

I jutros su na eksplozivno sredstvo naišla djeca. 'Prilikom kupanja na rijeci Karašici djeca su pronašla tromblonsku minu. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je minu uništio', priopćila je PU osječko-baranjska.

Akcija 'Manje oružja manje tragedija' i dalje traje i sva eksplozivna sredstva, streljivo ili oružje mogu bez posljedica predati policiji, ali na način da o tome obavijeste policiju, nakon čega će takva sredstva preuzeti stručna osoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene