Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica direktora podigli su sa žiro računa poduzeća oko 3,5 milijuna kuna koje su potrošili u privatne svrhe a pritom su zbog neplaćanja poreza oštetli državni proračun za gotovo pola milijuna kuna, izvijestila je zagrebačka policija.


Dvojicu direktora u dobi od 35 i 29 godina policija tereti za zlouporabu položaja i ovlasti i povredu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Vezani članci Policija, ilustracija Ispostavljali lažne račune: Dvojac iz Vinkovaca oštetio državu za gotovo 17 milijuna kuna Slika nije dostupna Grad Krk pred bankrotom? Moraju isplatiti 18,5 milijuna kuna odštete!

Jedan od njih je od siječnja do srpnja 2006. sa žiro računa poduzeća podigao više od 1,4 milijuna kuna koje je trošio za svoje potrebe, a pritom kao odgovorna osoba nije prijavljivao i plaćao porez na dodanu vrijednost iskazanu u računima zbog čega je oštetio državni proračun za više od 20.000 kuna.

Drugi je s računa poduzeća podigao više od dva milijuna kuna, a zbog neplaćanja poreza oštetio je državni proračun za više od 450.000 kuna.

>> Hrvati bi proračun spasili rezanjem mirovina i otpuštanjem

U knjigama poduzeća ne postoji dokumentacija kojom bi direktori opravdali isplate novca kojeg do danas nisu vratili, izvijestila je policija, koja je protiv njih podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. (Hina)