Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrošili još 3,5 milijuna kuna

Direktori državu oštetili za pola milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica direktora podigli su sa žiro računa poduzeća oko 3,5 milijuna kuna koje su potrošili u privatne svrhe a pritom su zbog neplaćanja poreza oštetli državni proračun za gotovo pola milijuna kuna, izvijestila je zagrebačka policija.

Dvojicu direktora u dobi od 35 i 29 godina policija tereti za zlouporabu položaja i ovlasti i povredu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Pročitajte i ovo Koncert - 2 Oko 30.000 eura Organizator zabranjenog koncerta u Puli traži odštetu: "Gradonačelnik bi to trebao platiti iz vlastitog džepa" Ilustracija Ozljeda na radu Hodao dvorištem na poslu pa se zabio u stup: Tužio firmu i zatražio odštetu, sada čeka uplatu

Jedan od njih je od siječnja do srpnja 2006. sa žiro računa poduzeća podigao više od 1,4 milijuna kuna koje je trošio za svoje potrebe, a pritom kao odgovorna osoba nije prijavljivao i plaćao porez na dodanu vrijednost iskazanu u računima zbog čega je oštetio državni proračun za više od 20.000 kuna.

Drugi je s računa poduzeća podigao više od dva milijuna kuna, a zbog neplaćanja poreza oštetio je državni proračun za više od 450.000 kuna.

>> Hrvati bi proračun spasili rezanjem mirovina i otpuštanjem

U knjigama poduzeća ne postoji dokumentacija kojom bi direktori opravdali isplate novca kojeg do danas nisu vratili, izvijestila je policija, koja je protiv njih podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene