Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cisterna s 29.000 litara plavog dizela sletjela je ceste i prevrnula se u Donjem Daruvaru, pri čemu je isteklo oko 300 litara goriva, izvijestila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.


Cisternom je upravljao 41-godišnji vozač koji nije bio pod utjecajem alkohola. Vozeći se po državnoj cesti D 5 iz smjera Končanice prema Daruvaru on je oko podneva izgubio nadzor nad cisternom zagrebačkih registracijskih oznaka i sletio u jarak pored ceste te udario u stup električne rasvjete.

Vezani članci Daruvar - 1 Ljekovita voda, najstarije pivo i najbolji burek - sve to možete pronaći u gradu punom potencijala, iz kojeg mladi nažalost odlaze Policija, ilustracija Teška nesreća u Daruvaru: Automobilom naletio na dvije djevojčice, obje prevezene u bolnicu

Vozač je zadobio lake tjelesne povrede, a na ventilima za gorivo isteklo je oko 300 litara dizel goriva koje, po procijeni inspektora zaštite okoliša Dragana Zorić, nije opasan po okolinu.

>> VIDEO Senj: Prevrnula se cisterna, nafta curi pored ceste

Iz prevrnute cisterne, u vlasništvu jedne zagrebačke tvrtke, gorivo će se pretovariti u drugu cisternu. Na mjestu nesreće su vatrogasci, a zbog očevida, pretovara i izvlačenja cisterne promet će se odvijati obilazno, kažu u policiji koja će protiv 41-godišnjeg vozača podnijeti prekršajni nalog. (Hina)