Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj 'Menager 2'

Šestak i Korošec osuđeni na godinu i 8 mjeseci zatvora, Prlog na godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik uprave Podravke Zdravko Šestak i direktor nabave Darko Korošec nepravomoćno su zbog primanja mita osuđeni na godinu i osam mjeseci zatvora, a poduzetnik Nevio Prlog na godinu dana zatvora zbog davanja mita.

Sudac zagrebačkog Županijskog suda Željko Horvatović odredio je i da se Šestaku oduzme 190.000 a Korošecu 252.000 kuna. Novac moraju uplatiti na ime državnog proračuna u roku od 15 dana.

Pročitajte i ovo Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Neugodan doček Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!" Slika nije dostupna Primanje mita Završeno suđenje kumovima iz Podravke, presuda u srijedu

Podsjetimo, USKOK je u optužnici naveo da je Nevio Prlog od siječnja 2006. do listopada 2008. godine, u cilju da dobije što više poslova na natječajima koje je raspisivala Podravka, zatražio od Zdravka Šestaka i Darka Korošeca da mu osiguraju sudjelovanje na natječajima. Ali i njihovo dobivanje i ugovaranje građevinskih poslova. On je njima zauzvrat, navodi se u optužnici, obećao financiranje izvođenja radova na njihovim nekretninama na što su oni i pristali.

Podravkaše se tereti da su Prlogu namjestili 6 milijuna kuna vrijedne poslove uređenja zgrade. On je, prema optužnici, zauzvrat nekoliko godina poslije Šestaku uredio kuću, a Korošecu apartman na moru. Obrana smatra da tužiteljstvo nije ponudilo dovoljno materijalnih dokaza u ovom slučaju.

Tvrde da su nevini

Prvooptuženi Šestak, koji je i jedan od osmorice optuženih za 400 milijuna kuna teške malverzacije na štetu Podravke, kazao je izlazeći sa suda da je tijekom postupka dokazano da je nevin, kao i ostala dvojica optuženika.

Njihova obrana najavila je žalbu Vrhovnom sudu, kao i USKOK-ovi tužitelji koji smatraju da je sud trebao izreći oštrije zatvorske kazne. Na izricanju presude nije se pojavio trećeoptuženi Prlog, koji se po riječima svog odvjetnika nije osjećao dobro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene