Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primanje mita

Završeno suđenje kumovima iz Podravke, presuda u srijedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završeno je suđenje kumovima iz Podravke.

Bivšeg predsjednika Uprave Zdravka Šestaka i direktora nabave Darka Korošeca USKOK sumnjiči za primanje mita od poduzetnika Nevija Prloga, inače Šestakovog kuma.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Slika nije dostupna Uvažene tvrdnje iz žalbe Ukinute presude bivšim čelnicima Podravke zbog mita

Podravkaše se tereti da su Prlogu namjestili 6 milijuna kuna vrijedne poslove uređenja zgrade. On je zauzvrat nekoliko godina poslije Šestaku uredio kuću, a Korošecu apartman na moru. Obrana smatra da tužiteljstvo nije ponudilo dovoljno materijalnih dokaza u ovom slučaju. Sud će presudu donijeti u srijedu.

'Nikakvu poveznicu između ta dva događaja, ništa što bi USKOK ponudio da možemo zaključiti da je to upravo radi onog od prije tri godine, odnosno dogovora i ta dva natječaja. Nikakve poveznice tu nema', rekao je Šestakov odvjetnik Krunoslav Kunštić.

'U dokumentaciji koja je priložena spisu i koja je u optužnici je jedan takav, oprostite mi na izrazu, nedopustiv šlamperaj napravljen da su zbrajani iznosi sa PDV-om i bez PDV-a, da je to zapravo potpuno neprincipijalno napravljeno', rekao je odvjetnik Nevija Prloga, Goran Radišić.

'Jasno je da osobni odnosi postoje i da su oni rezultirali ovim pogodovanjem pa i konzekventno vršenjem kaznenih djela', rekao je zamjenik ravnatelja USKOK-a Marino Hrain.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene