Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Općinskom sudu bit će izrečena presuda u aferi 'Kredit' u kojoj su zbog zajma od pet milijuna kuna, koje je 'Podravka' isplatila koprivničkoj obućarskoj tvrtki 'Slozi', optuženi bivši 'Podravkini' čelnici Darko Marinac i Zdravko Šestak te bivši predsjednik uprave 'Sloge' Darko Šket.


Optuženi su za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti i nesavjesno gospodarsko poslovanje zbog zajma od pet milijuna kuna koje je 'Podravka' isplatila 'Slozi' znajući da je ta tvornica pred stečajem. Sklopili su sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnog prava na 'Slogine' nekretnine.

Vezani članci Slika nije dostupna Novi optužni prijedlog za Marinca i Šestaka Slika nije dostupna VIDEO: Marinac i ostali vani, u pritvoru ostao samo Šestak

>> Afera 'Kredit': 9. svibnja presuda Marincu, Šestaku i Šketu

Početkom travnja 2009. Šket kao predsjednik uprave društva 'Sloga' d.d. (sada u stečaju), a Šestak kao predsjednik 'Podravkine' uprave i član NO 'Sloge', znajući da je 'Sloga' pred stečajem i da će svako opterećenje imovine smanjiti mogućnost namirenja njezinih vjerovnika, a kako bi naknadno osigurali povrat pet milijuna kuna zajma, sklopili su sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnoga prava na 'Slogine' nekretnine.

Time je umanjena vrijednost stečajne mase.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju