Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera 'Kredit'

Danas presuda Marincu, Šestaku i Šketu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu bit će izrečena presuda u aferi 'Kredit' u kojoj su zbog zajma od pet milijuna kuna, koje je 'Podravka' isplatila koprivničkoj obućarskoj tvrtki 'Slozi', optuženi bivši 'Podravkini' čelnici Darko Marinac i Zdravko Šestak te bivši predsjednik uprave 'Sloge' Darko Šket.

Optuženi su za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti i nesavjesno gospodarsko poslovanje zbog zajma od pet milijuna kuna koje je 'Podravka' isplatila 'Slozi' znajući da je ta tvornica pred stečajem. Sklopili su sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnog prava na 'Slogine' nekretnine.

Pročitajte i ovo Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Neugodan doček Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!" Slika nije dostupna Sud odlučio Slučaj Krediti: Marinac i Šestak oslobođeni

>> Afera 'Kredit': 9. svibnja presuda Marincu, Šestaku i Šketu

Početkom travnja 2009. Šket kao predsjednik uprave društva 'Sloga' d.d. (sada u stečaju), a Šestak kao predsjednik 'Podravkine' uprave i član NO 'Sloge', znajući da je 'Sloga' pred stečajem i da će svako opterećenje imovine smanjiti mogućnost namirenja njezinih vjerovnika, a kako bi naknadno osigurali povrat pet milijuna kuna zajma, sklopili su sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnoga prava na 'Slogine' nekretnine.

Time je umanjena vrijednost stečajne mase.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene