Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj 'Offside'

15-orica dobila 123 mjeseca zatvora, moraju vratiti 1,2 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
15-orici nogometaša i sportskih djelatnika optuženih za namještanje nogometnih utakmica, u slučaju 'Offside', izrečena je nepravomoćna presuda od 123 mjeseca zatvora.

Dvojica optuženih, Marko Guja i Zoran Ivančić, osuđeni su na dvije godine uvjetno. Sva 15-orica moraju vratiti 165.000 eura u roku od 15 dana pod prijetnjom ovrhe.

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku

U slučaju 'Offside' nogometaši i sportski djelatnici klubova Croatia Sesveta, Varteksa i Međimurja optuženi su za namještanje osam prvoligaških utakmica i četiri pokušaja namještanja, kao i za primanje mita, a USKOK je od njih tražio povrat ukupno 207.000 eura.

>> Slučaj 'Offside': Preslušavaju se tajno snimljeni razgovori

Višemjesečna akcija USKOK-a i policije nazvana 'Offside' počela je potkraj 2009. pošto su od njemačke policije dobiveni prvi podaci o namještanju rezultata i lancu klađenja na prijeporne utakmice. Početkom lipnja 2010. hrvatska policija je uhitila 22 osumnjičenika.

Lanac su organizirali Vinko Šaka, Dino Lalič i Admir Suljić koji su u nagodbi s USKOK-om pristali na godinu i pol dana zatvora, a državi su vratili i oko milijun eura koje su zaradili kladeći se na namještene utakmice.

Optužnicom je obuhvaćeno 12 prvoligaških utakmica od kojih je osam namješteno, a u četiri slučaja sve je ostalo na pokušaju. (A.E./ Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene