Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mito i zlouporaba ovlasti

'Daimler trojac' ostaje u pritvoru 30 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojici osumnjičenika u aferi Daimler Marku Vukoviću, Ivanu Žabčiću i Tomici Godecu karlovačko Županijsko državno odvjetništvo odredilo je 30-dnevni pritvor.

Bivše suvlasnike ozaljske tvrtke IM Metal Žabčića i Vukovića policija sumnjiči da su na privatne račune primili 250.000 eura od 'tvrtke sa sjedištem u Njemačkoj'. Tim su novcem kupili nekretnine i poslovne prostore na području Karlovca, koje su kasnije iznajmili tvrtci čiji su u tom trenutku bili vlasnici te pozajmicu nikada nisu vratili. Trećeosumnjičeni Godec tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti jer je, na račun pružanja konzultantskih usluga preko svoje tvrtke sa sjedištem u Americi, primio 1,6 milijuna eura, iako konzultantske usluge ustvari nisu bile obavljene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U stranci ih se ne sjećaju kao donatora Uhićeni 'Daimler trojac' HDZ-u donirao 100.000 kuna Slika nije dostupna Pokretanje istrage Slučaj Daimler: Osumnjičeni u 30-dnevnom pritvoru

>> Uhićeni 'Daimler trojac' HDZ-u donirao 100.000 kuna

Afera Daimler počela se spominjati nakon što je u Americi otkriveno da je ta tvrtka platila više od 100 milijuna dolara mita dužnosnicima u raznim državama, među kojima je navodno i Hrvatska. Ugovor s Daimlerom sklopljen je u vrijeme dok je ministar unutarnjih poslova bio Šime Lučin, a prema tvrdnjama američkih tužitelja mito je za kupnju 210 vatrogasnih vozila isplaćivano do 2008. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene