Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudac istrage u slučaju Credo banke zabranio je na prijedlog Državnog odvjetništva otuđenje i opterećenje nekretnina u vlasništvu šestorice hrvatskih državljana osumnjičenih za zloporabu položaja i ovlasti te nanošenje štete Credo banki u Splitu.


Županijsko državno odvjetnišvo u Splitu izvijestilo je danas kasno popodne na internetskoj stranici da je u kaznenom predmetu protiv šestorice hrvatskih državljana, zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti počinjenog na štetu banke na području Splitsko-dalmatinske županije, sucu istrage Županijskoga suda u Splitu podnijelo prijedlog za određivanje privremene mjere radi 'osiguranja oduzimanja imovinske koristi i naplate postavljenog imovinskopravnog zahtjeva'.

'Sudac istrage je prihvatio taj prijedlog i donio rješenje kojim je određena mjera zabrane otuđenja i opterećenja nekretnine u vlasništvu osumnjičenika i članova njihovih obitelji, kao i trgovačkih društava u vlasništvu osumnjičenika', izvijestilo je danas Državno odvjetništvo u Splitu.

Državno odvetništvo, navodeći godine rođenja šestorice osumnjičenika, nije navelo njihov identitet.

Otprije je poznato da je riječ o predsjedniku uprave Credo banke Šimi Luketinu, članovima uprave Marku Vukoviću i Mati Mišiću te vlasnicima banke Borisu Baraču, Mirku Vukoviću i Viboru Baraču, osumnjičenima da su zloporabom položaja i zloporabom u gospodarskom poslovanju učinili štetu od 250 milijuna kuna. (Hina)