Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To bi bilo najprimjerenije'

Čolak: Paravinja će u Hrvatskoj služiti i kaznu za silovanje u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti Bosne i Hercegovine najvjerojatnije će Hrvatskoj ustupiti izdržavanje zatvorske kazne za Dragana Paravinju za silovanje koje je počinio u BiH, unatoč tome što su ga vlasti ove zemlje prošle godine privremeno izručile kako bi se protiv njega vodio sudski postupak za silovanje i ubojstvo Antonije Bilić, rekao je u petak za medije u Mostaru ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak.

"Najprimjerenije bi bilo da Paravinja izdržava kaznu Hrvatskoj s obzirom na najnovije događaje kojih smo svjedoci", rekao je ministar Čolak dodavši da takva odluka dobiva dodatno na argumentaciji nakon pronalaska posmrtnih ostataka Antonije Bilić.  “Mislim da će u tome pravcu ići odluka da vlasti BiH ustupe izdržavanje ovog dijela kazne izrečene kroz priznanje strane sudske odluke od strane Hrvatske. Mi ćemo se o tome dogovoriti s Republikom Hrvatskom", dodao je ministar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treće suđenje Dragan Paravinja: 'Nisam ubio Antoniju Bilić, dokazi su mi podmetnuti' Slika nije dostupna 40 godina zatvora VIDEO Trenutak kada je Paravinja čuo presudu: Uz psovke izbačen iz sudnice

>> Upisi u Knjigu žalosti: 'Nadam se da je našla mir u Božjem krilu'

Po Čolakovim riječima, oko procedure će se formalno dogovarati sudovi koji su izrekli kaznu Paravinji putem državnih ministarstva pravosuđa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je prošle godine pravomoćnu presudu kojom je Paravinja proglašen krivim zbog silovanja iz 2006. godine i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i 10 mjeseci zatvora.

On je uhićen u BiH u lipnju prošle godine gdje je pobjegao nakon što je Republika Hrvatska raspisala tjeralicu za njim zbog povezanosti s ubojstvom maloljetne Drnišanke Antonije Bilić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene