Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudar jahte i gumenjaka

Trudnoj Slovakinji propeler ozlijedio bedreni mišić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sudaru gumenjaka i jahte koji se dogodio kod Čiova teško je ozlijeđena 29- godišnja Slovakinja, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nesreća se dogodila kada je na oko 500 metara od obale gumeni gliser splitskih oznaka, koji je najvjerojatnije naletio na val i iz kojeg su ispale dvije osobe, nastavio vožnju u krug i udario u motornu jahtu koja mu je prilazila u namjeri da ga zaustavi. Od siline udara u more je s jahte, koja je plovila pod njemačkom zastavom, pala trudna Slovakinja kojoj je propeler ozlijedio bedreni mišić lijeve noge. Prevezena je u KBC Split, gdje joj se na plastičnoj kirurgiji sanira ozljeda.

Pročitajte i ovo Policija Trebat će strpljenja U najgore vrijeme: Lančani sudar pred Mostom slobode blokirao Zagreb Sudar u Nečujmu izbjegnuta tragedija VIDEO Težak sudar broda i jahte na otoku Šolti: Od potonuća ga spasio drugi gliser

Prilikom prilaženja gumenom gliseru došlo je do udara gumenjaka u jahtu 'Smile' te je došlo do probijanja nadvodnog dijela trupa na lijevom boku, do uništenja pramčane plastike na gumenjaku te do probijanja dviju komora.

U more je s jahte od siline udara pala Anna Kajzerova (1981.), slovačka državljanka kojoj je propeler teško oštetio bedreni mišić lijeve noge. Jahta 'Panthalassia' duljine 49,7 m iz Velike Britanije iz mora je uz pomoć svog tendera izvadila supružnike. Do dolaska u Seget organizirana je hitna pomoć i ozlijeđena osoba je prebačena u KBC Split (Križine), gdje se trenutno na plastičnoj kirurgiji obavlja sanacija ozljede.

U tijeku je saslušanje vozača motorne jahte. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene