Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isplivala iz tonućeg automobila

'Osjećala sam da će se nešto loše dogoditi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samanta Krenus jedna je od dviju djevojaka koje su preživjele tešku prometnu nesreću kod Dubrovnika.

Pred kamerama Nove TV pojasnila je kako su se ona i njezina prijateljica uspjele izvući iz automobila koji je upao u more u Rijeci Dubrovačkoj. Djevojka tvrdi da je cijelu večer imala osjećaj kako će se nešto loše dogoditi, a u trenutku kada je auto upao u rijeku uspjela je reagirati pribrano i otvoriti vrata. Šok je, kaže Samanta, uslijedio tek kada je isplivala. Tužna zbog smrti dvojice prijatelja, Samanta je ipak skupila hrabrosti i odvela nas u Sutepan, na mjesto gdje je za dlaku izbjegla smrt.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Plaže prepune turista, ilustracija - 3 Više od milijun turista Unatoč paprenim cijenama, hrvatske plaže su pune turista: "Pogledam sunce, pogledam more, vidim valove i drugo mi apsolutno ništa ne treba"

>> Spasio djevojku, nije znao da su i mladići u autu koji je tonuo

>> Auto sletio u more: Dvije djevojke isplivale, stradala dva mladića

'Bila sam pribrana, otvorila sam vrata dok je automobil još išao na pola, a onda se počeo dizati, ja sam otvorila vrata. Međutim, kada sam otvorila vrata, automobil se još napunio vodom i poticalo da još dublje potone. Izašla sam van, plivala sam kao luda, ne znam kako, bila mi je teška roba i došla sam do ovoga obale', rekla nam je Samanta koja ističe kako bi njezino svjedočanstvo trebalo svima služiti kao upozorenje kako lako brza vožnja preraste u tragediju.

Čim je izašla na kopno, Samantu je uhvatio šok jer vidjela kako su njena 16-godišnja prijateljica, kao i dvojica mladića, još uvijek u vodi. 'Zvala sam pomoć, vikala da mi je tu prijateljica. Da nju nije spasio Dario u vodi te da ja nisam bila toliko pribrana, ni nas dvije ne bi preživjele', prepričava Samanta.

Prvi koji su im pružili pomoć bili su mještani Sustjepana. 'Pitao sam je li tko zvao policiju, a kada sam čuo da nije nitko, zvao sam ih ja. Oni su brzo došli, prvo policija, pa vatrogasci, hitna. Nju sam zagrnuo ručnikom, to mi je jedino bilo pri ruci', opisuje cijeli događaj Davor Vukelić, stanovnik Sustjepana. Automobil je policija uspjele izvući tek jučer pred večer, s dubine od 12 metara, a Samanta, iako je u nesreći ozlijedila koljena i glavu, tvrdi kako će rane brzo proći, a iza svega ostati će tuga zbog dva izgubljena prijatelja. Ali i osjećaj da je kobne noći ponovno rođena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene