Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skočio je u more za djevojkom

Spasio djevojku, nije znao da su i mladići u autu koji je tonuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirsad Aganović bio je svjedok nesreće kod Dubrovnika i prvi je priskočio u pomoć.

Strašna nesreća u kojem su dva mladića poginula nakon što je njihov automobil upao u Rijeku Dubrovačku, mogla je proći i gore da se u blizini nije našao Mirsad, koji je pomogao da se dvije djevojke, koje su također bile u automobilu, spase i izađu na kopno.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

Vidio sam automobil kako tone

'Prvo sam čuo zvuk pada automobila u more. Potrčao sam prema autu, vidio sam kako tone. Jedna djevojka je izašla iz automobila, nekako je doplivala do obale, njoj sam samo dao ruku i izvukao je van. Onda je ona počela vikati kako joj je prijateljica tamo i molila me da je spasim', opisuje Aganović koji se nakon završetka posla uputio kući u selo Sustjepan. Nije ni slutio kako će crveni automobil koji je kraj njega projurio uskoro sletjeti s puta.

>> Auto sletio u more: Dvije djevojke isplivale, stradala dva mladića

Nisam imao pojma da su u automobilu još ova dva momka koja su poginula Mirsad Aganović Mirsad je skočio u rijeku, kako bi pronašao drugu djevojku. 'Auto je potonuo, ali su iz njega isplivale vrećice i stvari pa sam pretpostavio da je tu. Doplivao sam do tog mjesta, ali struje su prejake bile da bih bilo što učinio osim da pomognem drugog djevojci koja je također isplivala na površinu. Ona je bila u nesvijesti ili od šoka ili od udarca. Nisam imao pojma da su u automobilu još ova dva momka koja su poginula', priča Aganović.

Djevojke su odmah odvezene u dubrovačku bolnicu. 'Na naš hitni prijem dovedene su dvije mlađe osobe, djevojke, koje su pregledane od strane dežurnog traumatologa i otorinolaringologa te su im utvrđene lakše kontuzije te su brzo puštene kući', rekao je Branko Bazdan, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik.

Policija je tijela dvojice muškaraca tražila cijelu noć. 'Jutros oko 8 sati ronioci interventne jedinice policije na dubini od nekih 12 metara, 20-tak metara od obale pronašli su vozilo i u njemu dvije mrtve osobe', rekla nam je glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero. Obdukcija tijela stradalih obaviti će se u ponedjeljak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene