Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Branitelj prijetio da će se zapaliti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski branitelj Dražen Orovac (34) iz Grabrovnice kod Pitomače danas je oko 11 sati s dva kanistra benzina i motornom pilom došao pred koprivničku Elektru, prijeteći kako će se ubiti zbog duga za struju.

Jednoipolsatna drama završila je dolaskom koprivničko-križevačkog župana i predsjednika HSS-a Josipa Friščića, koji je Dražena Orovca odgovorio od samoubojstva. 

Pročitajte i ovo Kuba gasi javnu rasvjetu usred sve teže energetske krize Sve teže i teže Kriza ih natjerala na očajne poteze: Nedostaje goriva, a sad su isključili i javnu rasvjetu Slika nije dostupna Kratak prekid Zapadni dio Zagreba ostao bez struje, iz Hrvatske elektroprivrede objasnili o čemu se radi

Na mjestu događaja bila je i Draženova supruga Đurđica, koja je novinarima rekla kako nije znala za suprugove namjere, a o drami je doznala od sina, koji je vidio kako otac uzima motornu pilu, kanistre s benzinom i odlazi u Koprivnicu. 

Župan Josip Friščić, nakon uspješnih pregovora pred Elektrom, razgovarao je s Orovcem i djelatnicima HEP-a te potvrdio kako Orovčevi duguju oko šest tisuća kuna. Osim toga, istaknuo je župan, Dražena, oca troje malodobne djece, mučio je i neriješen braniteljski status i socijalne prilike. 

"Dražen nije tražio milostinju i oprost duga, nego samo mogućnost da dug plati obročno. Uz pomoć djelatnika HEP-a i policije, na sreću, uspjeli smo ga odgovoriti od nauma i dogovoriti se da se struja ponovno priključi, a dug plati obročno", kazao je župan Friščić.

Dodao je kako se nada da će Dražen uskoro riješiti i svoj braniteljski status. Orovčevima je Elektra prije dva mjeseca isključila struju zbog duga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene