Bivši policajac Vedran Ikić priveden je istražnom sucu zbog pomaganja u bijegu Denisu Paraću.

Galerija


Zadarski policajci završili su s istragom nad 44-godišnjakom za kojega sumnjaju da je pomogao u bijegu počinitelju kaznenog djela.

Vezani članci Policija na autocesti, ilustracija Autobus sletio s ceste kod odmorišta Jasenice, lakše ozlijeđeno nekoliko ljudi Tijekom noći zapaljen repetitor u Škabrnji - 2 Tijekom noći zapaljen repetitor u Škabrnji, izgorjeli agregati vrijedni 150 tisuća kuna

Policija 44-godišnjeg bivšeg policajca Vedrana Ikića sumnjiči da je pomagao Denisu Paraću tako što mu je dao na raspolaganje svoje vozilo u vrijeme kad je Parać bježao od policije.

Utvrđeno je kako je 44-godišnjak krajem prošle i početkom ove godine, a najmanje mjesec dana prije 6. travnja 2019. godine ustupio svoj motocikl na korištenje i na taj način omogućio lakši bijeg i skrivanje osobi za kojom je policija tragala.

Ikić je pritvoren uz kaznenu prijavu.

Podsjetimo, Policijska uprava zadarska tragala je za 40-godišnjim Denisom Paraćem u rujnu prošle godine. Njega se dovodilo u vezu s počinjenjem kaznenih djela nasilja, neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Denis Parać poginuo je u prometnoj nesreći u travnju ove godine. U trenutku pada s motora kod sebe je imao neprijavljeni pištolj s metkom u cijevi.

Vozio je motor u vlasništvu Vedrana Ikića, bivšeg svjetskog prvaka u jiu-jitsuu te bivšeg policajca prijavljivanog za razna kaznena i prekršajna djela vezana za fizičke napade i remećenje javnog reda i mira.

"Namjerno sam se zabio": Šokantna ispovijest vozača autobusa koji se zabio u kuću