Arivin autobus pun putnika zaletio se u kuću na okretištu u Beogradu.

Galerija


Lokalni mediji javljaju da u ovoj prometnoj nesreći ima ozlijeđenih te da su oni prevezeni u bolnicu.

Vezani članci Policijsko vozilo, ilustracija U Primoštenu automobil sletio s ceste, jedna osoba preminula u šibenskoj bolnici Policija, ilustracija Strašna nesreća u Kutini: Mladić zbog prebrze vožnje pregazio stariju ženu (68), u bolnicu prebačena s ozljedama opasnim po život

"Autobus je u jednom trenutku podivljao, počeo se nekontrolirano kretati - skoro 100 kilometara na sat. Nikako nisam mogao ponovno uspostaviti kontrolu i zaustaviti autobus pa sam gledao gdje će biti najmanja šteta. Udario sam u neki parkirani automobil i zabio se u kuću", kazao je za Blic vidno potresen vozač autobusa nakon prometne nesreće.

"Bilo je zeleno svjetlo na semaforu, tko zna šta bi se dogodilo da nije bilo tako. Poslije sam mogao birati ili da se zabijem u kuću ili da pokosim ljude", dodao je šokirani vozač.

Autobus na liniji 20 kretao se iz smjera Bulevara kralja Aleksandra i kada je vozilo podivljalo, vozač je imao dvije opcije: krenuti nizbrdo i dobiti dodatno ubrzanje, ali i naletjeti na vrlo prometnu cestu prepunu pješaka, ili okrenuti uzbrdo i pokušati usporiti pa se negdje "prinudno zaustaviti".

Vozač je autobusom ljudima doslovno ušao u kuću. Međutim, na taj način spasio je putnike u vozilu, ali i pješake na ulicama i vozače u okolini.

Prometna nesreća u Beogradu (Foto: Telegraf) - 1
Prometna nesreća u Beogradu (Foto: Telegraf) - 2 Foto: Telegraf

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog iberturaže koja dovodi do nekontroliranog ubrzanja autobusa.

Prometna nesreća dogodila se na okretištu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nešto poslije 10 sati. Autobus gradskog prijevoza pun putnika udario je u kuću koja se nalazi u blizini okretišta.

Na teren su izašle tri ekipe Hitne pomoći i policija. "Primili smo poziv da se autobus zabio u kuću, ali trenutačno ne znamo ima li i koliko ozlijeđenih", priopćeno je iz Hitne pomoći u Beogradu.

RTS javlja da je u autobusu u trenutku prometne nesreće bilo dvadesetak putnika. Neslužbeno se doznaje da ima nekoliko osoba teže ozlijeđeno. Svi ozlijeđeni prevezeni su u bolnicu.

Prometna nesreća u Beogradu (Foto: Telegraf) - 1
Prometna nesreća u Beogradu (Foto: Telegraf) - 3 Foto: Telegraf

"Kao da je bomba eksplodirala. Jedna je žena sjedila i kukala, povrijedila je rame. Druga putnica prevezena je na Hitnu pomoć", kazao je jedan od očevidaca za Telegraf.

Autobus pripada tvrtki Ariva. "Vozilo je bilo na dnevnom pregledu u utorak navečer, baš kao što se svakog dana pregleda. Novije je proizvodnje, staro godinu-dvije. S vozilom nikada nije bilo nikakvih problema. Vozač je mlađi, nikada nije imao incidenata. Prema mojim informacijama, četiri su osobe lakše povrijeđene" kazao je Drago Tošić iz Konzorcija privatnih prijevoznika.

Pucnjava u školi: Ubijen osamnaestogodišnji učenik, nekoliko ranjenih u kritičnom stanju