Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivšem vijećniku HNS-a 8 mjeseci zbog krađe jedrilice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši HNS-ov vijećnik u karlovačkoj Županijskoj skupštini i bivši skiper "Hrvatske čigre", 56-godišnji Dubravko Belan pravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog krađe motorne jedrilice iz lučice u mjestu Bajnice kod Dugog Rata prošlog ljeta.

Na godinu dana osuđena su dvojica suoptuženika, crnogorski državljani Srđan Ivanišević (36) i Valentin Radulović (41), doznaje se na splitskom Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više intervencija U luci Rabac planuo gliser: Detonacija mladića odbacila u more Slika nije dostupna Očevid u tijeku Hvar: Gliser se zaletio u jedrilicu, dvije djevojčice teško ozlijeđene!

Dvojica Crnogoraca su od lipnja prošle godine pritvorena u splitskom zatvoru, što im se uračunava u kaznu, pa će se uskoro naći na slobodi, dok Belanu, koji se branio sa slobode, tek predstoji odsluženje zatvorske kazne.

Uz zatvorsku kaznu, Ivaniševiću i Raduloviću dosuđena je i mjera protjerivanja iz Hrvatske u trajanju od pet godina tako da će, po izlasku iz zatvora, uz pratnju policije biti odvedeni na
hrvatsko-crnogorsku granicu, doznaje se od vršiteljice dužnosti predsjednice Županijskog suda u Splitu Marice Ščepanović.

Prema prvostupanjskoj presudi Općinskog suda u Omišu koja je pravomoćno potvrđena, Belan je zajedno s dvojicom crnogorskih državljana "dogovorno sudjelovao u krađi", a u dokaznom postupku je potvrđeno da je jedrilicu stavio u pogon te montirao odgovarajući navigacijski uređaj".

U jedrilicu su provalila dvojica Crnogoraca koji su uhvaćeni kod Brača.

Belan je u to vrijeme bio vijećnik Skupštine Karlovačke županije i tajnik županijskog HNS-a. Nakon podizanja kaznene prijave predsjednica stranke Vesna Pusić suspendirala ga je sa svih dužnosti do okončanja sudskog postupka, a i stranački Sud časti ga je u stegovnom postupku razriješio svih dužnosti. 

Riječ je o poznatom nautičaru. Bio je i skiper na "Hrvatskoj čigri" koja je dva puta oplovila svijet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene