Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD JE PRAVOMOĆNO

Bivši gradonačelnik osiguravao besplatni smještaj u hotelima i apartmanu na trošak grada, sud presudio: Radit će za opće dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Splitu kojom je bivši gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić osuđen na rad za opće dobro jer je u više navrata drugima osigurao besplatni smještaj u hotelima i apartmanu na trošak grada.

Najviši sud je, ne objavivši imena optuženika, precizirao da je Pjerino Bebić kao gradonačelnik u više navrata drugima osigurao besplatni smještaj u hotelima i u apartmanu na trošak grada, iako je znao da nema nikakvog osnova da grad plaća takav trošak. Sud je dodao i da je Bebić od zaposlenika hotela tražio izdavanje računa u kojima su lažno navedeni razlozi boravka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hvar oštećen za 38.887,93 kn Podignuta optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Grada Hvara

Vrhovni sud je precizirao da je Bebić osuđen jer je osigurao ljetovanje bivšem pročelniku Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Zdravku Omrčenu i njegovoj prijateljici, čime je grad oštećen 16.511 kuna. Uz to, Bebić je osuđen da je na poticaj Dušana Šege omogućio policajcu Tihomiru Marasu i dvojici njegovih prijatelja besplatan smještaj u hotelu na gradski trošak, pri čemu je Grad Hvar oštećen za 5405 kuna.

Bebić je i nepravomoćno osuđen da je svojem bratu Domagoju Bebiću osigurao hotelski smještaj pri čemu je Grad Hvar oštećen za 7301 kunu, dok je, osiguravši besplatni smještaj bivšem državnom tajniku u Ministarstvu poljoprivrede Vedranu Duvnjaku, oštetio grad za 7583 kune. Uz to, Pjerino Bebić je osuđen da je liječniku Boranu Uglešiću osigurao besplatni smještaj u apartmanu, a čime je grad oštetio za 2086 kuna.

Bivši hvarski gradonačelnik je, dodaje sud, osuđen i jer je potakao Omrčena da u postupku javnog natječaja pregleda sve pristigle ponude i javi koja je najpovoljnija, a kako bi Nikola Petrić kao prokurist tvrtke snizio ponuđenu cijenu radi prihvaćanja njegove ponude kao najpovoljnije.

Vrhovni sud je izvijestio da je za Domagoja Bebića potvrđena oslobađajuća presuda jer je prvostupanjski sud pravilno zaključio kako iz niti jednog provedenog dokaza ne proizlazi da je od brata tražio da račune za korištenje tih hotelskih smještaja plati grad. Najviši sud obustavio je postupak protiv Tihomira Marasa, također oslobođenog u prvom postupku, jer je u međuvremenu preminuo.

Pjerino Bebić osuđen je na godinu dana zatvora koji je zamijenjen sa 730 sati rada za opće dobro, Zdravko Omrčen na šest mjeseci zatvora, Dušan Šego na četiri mjeseca zatvora, a Nikola Petrić na tri mjeseca uvjetnog zatvora te im je svima izrečen rok kušnje od godinu dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene