Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvar oštećen za 38.887,93 kn

Podignuta optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Grada Hvara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv bivšeg hvarskog gradonačelnika Pjerina Bebića i još petorice osumnjičenih, među kojima je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Zdravko Omrčen, USKOK je pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu za zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na to kazneno djelo.

Optužnicom se prvookrivljenom kao gradonačelniku Hvara Pjerinu Bebiću na teret stavlja da je od 17. svibnja 2011. do 6. veljače 2012. u Hvaru i Splitu, ostalim okrivljenicima i drugim osobama omogućio da u hvarskim hotelima borave na račun Grada Hvara, iako za to nije bilo valjane osnove. Da bi to prikrio, gradonačelnik je neistinito pravdao ispostavljene fakture i potom davao naloge za njihovo plaćanje, a Grad Hvar je time oštećen za 38.887,93 kune.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na Hvaru Napili se pa mahali nožem i vrijeđali žene: Dohvatili se i policajaca, no nisu se dobro proveli Slika nije dostupna Povećanje cijena katamarana Pjerino Bebić: Pred sezonu, ničim izazvani, idu pokrivati neke rupe

Pjerino Bebić: Pred sezonu, ničim izazvani, idu pokrivati neke rupe

U priopćenju, u kojemu se ne navode imena nego inicijali i funkcije okrivljenih, kaže se kako optužnica tereti pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije da je na traženje gradonačelnika Hvara i petookrivljenog N.P. omogućio trgovačkom društvu u kojem je N.P. prokurista dobivanje posla opremanja jedne škole na području Splitsko-dalmatinske županije.

U priopćenju Uskoka objavljenom danas na internetskoj stranici DORH-a navodi se da je optužnica podignuta protiv šestorice hrvatskih državljana P. B. (1971.), D. Š. (1964.), D. B. (1973.), T. M. (1957.), N.P. (1964.), Z. O. (1963.). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene