Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivša sudska zapisničarka osuđena na 3 godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci jučer je donijelo nepravomoćnu presudu kojom je Irena Tepšić (1957.) iz Skrada proglašena krivom da je od srpnja do prosinca 2004. kao sudska zapisničarka Općinskog suda u Delnicama počinila tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i tri kaznena djela krivotvorenja isprave te je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine.

Odlukom Raspravnog vijeća, Irena Tepšić ostat će u pritvoru zbog posebno teških okolnosti djela, a u izrečenu kaznu zatvora uračunato je vrijeme koje je provela u pritvoru od listopada 2006., doznaje se sa Županijskog suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Beslan: Tri godine od napada na školu Slika nije dostupna Za otmicu u odvjetničkom uredu tri godine zatvora

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je u studenom 2006. optužnicu protiv Irene Tepšić, kojom je optužena da je u srpnju 2004., s nakanom da pribavi imovinsku korist od 15.415 kuna svojim rođakinjama, iskoristila broj sudskog predmeta s postojećim strankama i predmetom spora te pod tim brojem izradila lažnu presudu zbog ogluhe.

Lažnu je presudu ovjerila, stavila na nju klauzulu pravomoćnosti i suglasnost prijepisa s izvornikom, rabila dostupne žigove i presudu dala na potpis ovlaštenoj djelatnici. S takvom su se presudom njezine rođakinje uknjižile kao vlasnice dviju katastarskih čestica te ih prodale za 90.720 kuna.

Tepšić je optužena i da je sličnim postupkom svojoj poznanici pribavila imovinsku korist od 66.355 kuna te da je sama izradila vlasničke listove za nekretnine koje joj je predala.

U istom postupku optužena je Nada Hudorović iz Brod Moravica, koja je prodala zemljište stečeno lažnom presudom. Hudorović je proglašena krivom zbog kaznenog djela prijevare te joj je izrečena uvjetna kazna zatvora od šest mjeseci, s rokom provjere od dvije godine.

Optuženi geometar Nenad Vidmar iz Ravne Gore oslobođen je optužbe da je počinio kazneno djelo poticaja na zlouporabu položaja i ovlasti i kazneno djelo poticanja na krivotvorenje isprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene