Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepravomoćnom presudom na Županijskom sudu u Osijeku sudac Krunoslav Barkić na tri godine zatvora osudio je Viktora Tolja zbog otmice odvjetnika Vjenceslava Arambašića i umirovljenog suca iz Osijeka Radenka Radosavljevića iz odvjetničkog ureda "Arambašić" 20. ožujka ove godine.


Prilikom izricanja presude od tri godine zatvora, sudac Barkić kao olakotnu okolnost uzeo je u obzir činjenicu da je Viktor Tolj 90-postotni ratni vojni invalid.

Vezani članci Slika nije dostupna Provala u odvjetnički ured Slika nije dostupna Cher iduće tri godine pjeva u Las Vegasu

Prema nalazu sudskog medicinskog vještaka, Tolj boluje od jačeg oblika PTSP-a, te je u vrijeme počinjenja djela bio smanjeno ubrojiv.

Županijsko državno odvjetništvo je optužnicom od 19. travnja
teretilo Tolja da je 20. ožujka, uz uporabu pištolja, u odvjetničkom uredu Radoslava Arambašića nezakonito zatočio njegova sina, 32-godišnjeg Vjenceslava Arambašića i umirovljenog suca iz Osijeka, 52-godišnjeg Radenka Radosavljevića, koji se zatekao u uredu, te je od vlasnika ureda zatražio isplatu 18.500 eura, zaprijetivši da će inače ubiti oba zatočenika.

Radosavljevića je poslao po novac i kada ga je dobio, Tolj ih je pustio, a on je vrlo brzo bio uhićen.

Tolj je djelo priznao u cijelosti, istaknuvši kako je zapravo u
odvjetnički ured došao s ciljem da od Radoslava Arambašića, koji ga je prije nekoliko godina, kako je rekao, neuspješno zastupao u jednom slučaju, traži novac za koji je smatrao da mu Arambašić duguje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju