Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević puštena je u subotu 23. srpnja iz pritvora na zahtjev USKOK-a, potvrdio je večeras njezin odvjetnik Davor Cahun koji o njezinu stautsu zbog tajnosti postupka nije mogao govoriti.


Odvjetnik Cahun nije želio komentirati medijske napise da je bivša blagajnica HDZ-a nakon dvodnevne obrane u USKOK-u postala pokajnica

USKOK je protiv Branke Pavošević pokrenuo istragu zbog umiješanosti u aferu Fimi mediju, a tereti je za zloporabu položaja i ovlasti te udruživanje radi počinjenja kaznenog djela. Bivša šefica računovodstva HDZ-a s te je dužnosti smijenjena kada je revizija otkrila nepravilnosti. Osumnjičena je da je zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, šefom Carine Mladenom Barišićem te nekoliko šefova javnih poduzeća i ministara izvlačila novac iz državnih institucija i tvrtaka preko marketinške agencije Fimi medije po kojoj je afera i dobila ime.

Odluku o jednomjesečnome istražnom zatvoru 15. srpnja donijela je, na prijedlog USKOK-a, sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda Erna Dražančić, a Pavošević je puštena nakon osam dana .

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ovo je pravi uvid u stanje političkog sustava u Hrvatskoj' Slika nije dostupna Terešak: Krali su pojedinci, a ne 22 tisuće članova HDZ-a